L’Ajuntament de Requena posa en marxa la tercera campanya “NO és NO” per aconseguir unes festes lliures d’agressions sexistes

"No és no, viu unes festes sense agressions sexistes".
"No és no, viu unes festes sense agressions sexistes".
“No es no, vive unas fiestas sin agresiones sexistas”.

L’Ajuntament de Requena, per mitjà del seu regidoria d’Igualtat, llança un altre any més la campanya “NO ÉS NO, VIU UNES FESTES SENSE AGRESSIONS SEXISTES” per a la prevenció d’agressions sexuals que es puguin produir a la Fira i Festa de la Verema que comença aquesta setmana a la nostra ciutat.

Desgraciadament, a través dels mitjans de comunicació ens arriben notícies sobre casos de violacions que es produeixen en diferents ciutats espanyoles durant la celebració de les seues festes. L’objectiu de la tercera campanya “NO ÉS NO” és incidir en la idea que en les festes no tot s’hi val, es pretén posar l’accent en el fet que el consum d’alcohol o de drogues no justifiquen una actitud sexista ni un una agressió sexual; que la forma de vestir o de ballar d’una noia no li dóna el dret a cap a tocar-la o assetjar; que lligar amb algú no obliga a arribar més enllà dels límits que una mateixa decideixi; que la insistència també és assetjament. En definitiva, les Festes són perquè les gaudim des del respecte cap a totes les persones.

Per aquests motius, aquesta campanya pretén conscienciar que la diversió ha d’anar associada al respecte pel cos i la decisió de les dones. També es tracta de posar en evidència i denunciar actituds i comportaments denigrants per a les noies, i advertir que les relacions sexuals sense consentiment, per mitjà de la violència, l’abús o el xantatge són un delicte i els agressors es converteixen en delinqüents. D’altra banda va dirigida a la població en general, però de manera especial a la joventut que durant aquests dies participen massivament en diferents esdeveniments festius. Per això, s’ha inclòs la informació en el Programa de Festes, i la Nit de la Surra també es disposarà d’un punt informatiu sobre prevenció d’agressions.

En aquesta tercera campanya de “NO ÉS NO” es durà a terme una distribució de cartells, però sobretot de les famoses polseres, ja que han estat ben acollides anys anteriors, en què s’inclou el logotip de la campanya i es facilita el telèfon de la Policia Local per si fos necessari en cas d’agressió.

Aquest any i gràcies a la col·laboració de diverses regidories de l’Ajuntament de Requena -de Medi Ambient, d’Igualtat i de Serveis Socials- la Campanya s’ha ampliat i, com a novetat, s’ha dissenyat un got gravat amb els diferents lemes d’aquestes regidories.

Des de la regidoria d’Igualtat, es vol agrair la col·laboració de la LXXI Festa de la Verema, així com la implicació i la participació que la Unió de Raïms mostra any rere any en aquesta Campanya, ja que el primer dia de Fira s’encarreguessin de distribuir cartells, polseres i gots a la Zona de Carpes.

Finalment, manifestar el desig de l’Equip de Govern, amb el seu alcalde Mario Sánchez al capdavant, de gaudir d’unes festes igualitàries, saludables i inclusives.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*