L’Ajuntament de Riba-roja reparteix 7.660 quilos d’aliments a prop de 600 persones vulnerables del municipi

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha repartit durant aquests últims dies un total de 7.660 quilos d’aliments entre les 110 famílies més vulnerables de la localitat, prop de 600 persones, amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques de la població. Les famílies beneficiàries d’aquest programa alimentari compleixen els requisits recollits en la normativa municipal per accedir a la mateixa.

Els aliments es reparteixen en lots a les famílies beneficiàries de Riba-roja de Túria i estan compostos a base de productes no peribles com llet, pasta, galetes, llegums, sucs, arrossos, cereals, llaunes de conserves i una sèrie de matèries que es poden mantenir emmagatzemats en l’habitatge d’aquestes persones sense que perdin, de cap manera alguns, les seves propietats primigènies.

Altres productes que s’afegeixen als lots de menjar són l’oli d’oliva, les fruites en conserves o els potets infantils de fruita o pollastre, ja que el seu disseny i estructura està basat per donar resposta a les necessitats de les famílies, compostes per adults i menors, de manera que tots els seus integrants puguin consumir sense cap tipus de problema.

Aquesta iniciativa està inclosa en el programa d’ajuda alimentària a les persones més desfavorides de el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació a través de el Fons d’Ajudes Europea per a les persones més desfavorides. Aquest organisme s’encarrega de l’repartiment d’aliments i productes de caràcter bàsic a les famílies més vulnerables de tot Espanya, amb l’ajuda de Creu Roja Espanyola.

L’organització de l’repartiment dels lots d’aliments a les famílies més desfavorides de la localitat se cenyeix als criteris més estrictes de confidencialitat, higiene i discreció per a garantir en tot moment que no s’incorri en cap de problema sanitari amb les mesures de distància i aïllament imposat per l’actual pandèmia de l’Covid-19, amb intervals de gairebé mitja hora entre el repartiment a cadascuna de les famílies de Riba-roja.

Cal recordar que l’Ajuntament de Riba-roja de Túria està reconegut actualment com a organització associada de repartiment (OAR) que permet el repartiment dels productes alimentaris procedents dels fons espanyols de garantia agrària (Fega) de el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Aquest servei municipal legislatura s’emmarca en el programa d’ajuda alimentària que porta a terme el departament de Polítiques Inclusives, Drets Socials, Igualtat i Majors amb l’objectiu d’atendre les famílies més vulnerables.

L’equip de govern de Riba-roja de Túria ha subratllat la important tasca que es realitza a través d’aquest programa municipal “per donar resposta a les necessitats d’una part de la població de la nostra localitat, especialment en la situació actual, de manera que les famílies tenen garantida una de les seves necessitats bàsiques com és el poder menjar “.

 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*