L’Ajuntament de Xest destina 100.000 euros a beques per a estudiants de formació professional

Una sesión plenaria reciente del Ayuntamiento de Cheste.

Post també disponible en: Castellano

El passat 26 d’octubre l’Ajuntament va aprovar l’adjudicació de 14 beques formatives per a estudiants de Formació Professional d’Edificació i Obra Civil i Agrària i des de dilluns passat, 5 de novembre, les persones beneficiàries ja estan realitzant les seves activitats en les dependències municipals.

Aquestes beques estan finançades per l’Ajuntament de Xest amb una dotació de 100.000 euros i van dirigides a estudiants d’entre 16 i 65 anys que cursen en 2018/2019 cicles formatius o cursos de Formació Professional Bàsica, Grau Mitjà d’FP o Grau Superior de FP de les famílies professionals objecte de les beques. “En total s’oferien 20 beques i per ara s’han pogut adjudicar 14, de manera que és probable que encara s’adjudiqui alguna més”, apunta la regidora d’Educació, Mª Ángeles Llorente.

“Aquesta és una iniciativa que va començar en la legislatura anterior i hem apostat per mantenir-la i convertir-la en un projecte de continuïtat”, declara Llorente. “Considerem que és molt positiu ja que vincula la formació amb l’ocupació, alhora que s’ofereix una dotació econòmica als estudiants que reben la beca”.

La durada màxima d’aquestes beques és de 10 mesos i durant aquest període de temps els estudiants realitzaran pràctiques formatives en l’Ajuntament de Xest, amb supervisió del seu empleats i empleades o de responsables d’empreses contractades pel consistori. La dedicació de les persones becades serà de, com a mínim, 16 hores setmanals, amb una assignació bruta mensual de 480 euros per mes complet.

El passat 30 d’octubre, Llorente, amb el cap d’Estudis del CIFO, Luis Alfonso, i el cap de la Brigada Municipal, Alberto García; rebre a les persones becades per donar-los la benvinguda i explicar el funcionament de la beca. La regidora va recordar als i les estudiants que han de mantenir un bon rendiment acadèmic i un bon comportament en les pràctiques, ja que, segons dicten les bases, l’informe desfavorable en qualsevol aquests aspectes pot implicar la pèrdua de la beca i, en conseqüència , la no percepció de la quantitat econòmica amb què es dota la mateixa.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*