Educació i la Diputació de València s’adjudiquen 20,6 milions d’euros en infraestructures escolars a la Ribera Alta

Educación y la Diputación de Valencia adjudican 20,6 millones de euros en infraestructuras escolares en La Ribera Alta.
Educación y la Diputación de Valencia adjudican 20,6 millones de euros en infraestructuras escolares en La Ribera Alta.

Post també disponible en: Castellano

Educación y la Diputación de Valencia adjudican 20,6 millones de euros en infraestructuras escolares en La Ribera Alta.
Educación y la Diputación de Valencia adjudican 20,6 millones de euros en infraestructuras escolares en La Ribera Alta.

El conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport i la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, han visitat Alzira acompanyats per l’alcalde de la localitat, Diego Gómez, on han presentat les inversions educatives d’aquesta legislatura tant a la capital com en els diferents municipis de la comarca.

En total, des de 2015 fins a l’actualitat, la Conselleria d’Educació i la Diputació de València han adjudicat a la Ribera Alta 20,6 milions d’euros (18,5 milions i 2,1 milions, respectivament), a través de diferents plans d’ millora per garantir unes aules dignes.

Vicent Marzà ha destacat que “aquesta és una mostra de com la col·laboració entre Generalitat, Diputació i ajuntaments, dóna com a resultat la millora dels serveis públics per a la gent. En aquest cas es tracta d’un eix tan important com és la dignificació dels espais educatius per a l’alumnat de la Ribera Alta “.” en el que portem de legislatura, només des d’Educació de la Generalitat hem adjudicat 18,5 milions d’euros per a actuacions de millores, ampliacions, retirada de fibrociment i construcció en 45 centres educatius de 19 poblacions de la comarca “, ha afegit

La vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, ha explicat que “pel que fa a la Diputació de València, hem invertit 2,1 milions d’euros en 8 escoles i 27 escoles infantils de la comarca, una quantitat que mai abans s’havia invertit des de la Diputació de València, que amb els governs del Botànic té l’educació com una de les prioritats “.

Amigó ha subratllat, a més, que “aquestes inversions estan marcant un abans i un després en l’escola pública al País Valencià. Amb la direcció de la Conselleria d’Educació del conseller Vicent Marzà, estem trencant amb les dinàmiques posades en marxa pels anteriors governs que retallaven l’escola pública en recusos econòmics i personal. El nostre objectiu és aconseguir unes aules dignes per a una escola pública de qualitat per als nostres nens i nenes.

Edificant i el Servei d’Infraestructures Escolars d’Educació

El conseller ha detallat les actuacions que s’han dut a terme per part de la Conselleria i les que s’estan duent a terme mitjançant el pla Edificant: “Tenim dues línies de treball paral·leles per avançar el màxim possible amb la dignificació d’aules per al nostre alumnat . d’una banda, actuem directament des del nostre Servei d’Infraestructures Escolars, mitjançant el qual tramitem des de zero tot el procés d’una actuació, des de la tramitació de la licitació fins a la realització de l’obra “. “D’altra banda, la nostra gran aposta és el pla Edificant, en què treballem colze a colze amb els ajuntaments, i en aquest cas, els consistoris són els que fan els tràmits administratius i d’obra, i nosaltres destinem íntegrament els fons econòmics necessaris . Un bon exemple en els dos casos és Alzira “, ha continuat.

Pel que fa a Alzira, el titular d’Educació ha comentat que “per ara hem adjudicat des que hem iniciat la legislatura 582.200 euros per millorar els centres educatius de la capital de la Ribera Alta”.

S’ha destacat la retirada del fibrociment de 6 centres educatius de la ciutat: el CEIP Alborxí, el CEIP Tirant lo Blanch, el CEIP Ausiàs March, CEIP Lluís Vives, l’Escola Infantil Tulell i el CEE Carmen Picó.

Així mateix, a Alzira s’han dut a terme actuacions de millores en tres centres educatius: el CIPFP Luis Suñer, el CEIP Gloria Fuertes i l’IES Rei en Jaume.

A més, a la capital de la Ribera Alta s’han delegat competències a l’Ajuntament perquè tramiti actuacions de millora del CEIP Lluís Vives i del CEIP Ausiàs March mitjançant el pla Edificant, des del qual Educació de la Generalitat sufraga tots les despeses de les actuacions.

Pel que fa a tota la comarca de la Ribera Alta, s’han invertit per ara 9,8 milions d’euros per a la construcció de centres educatius nous des del Servei d’Infraestructures de la Conselleria. Un d’ells ha estat el CEIP Evaristo Calatayud de Montserrat, que ja és una realitat; i l’altre, el CEIP Severí Torres de Castelló de la Ribera, que ja està adjudicat per reprendre els treballs de construcció durant 2019.

Així mateix, s’ha retirat el fibrociment de 16 centres educatius de la comarca: els 6 d’Alzira, 1 a Rafelguaraf, 3 a l’Alcúdia, 2 a Algemesí, 1 a Carcaixent, 1 a Castelló de la Ribera, 1 a Benifaió i 1 a Benimuslem, per un valor de 476.489 euros.

Pel que fa a millores en centres educatius de la comarca, s’han dut a terme actuacions en 19 centres educatius de la Ribera Alta per valor de 526.815 euros. A part dels d’Alzira, s’han millorat escoles i instituts d’Alberic, Algemesí, Alginet, Antella, Benifaió, Catadau, Cotes, Guadassuar, La Pobla Llarga, l’Alcúdia, Llombai, Sumacàrcer i Castelló de la Ribera.

Pel que fa a Edificant, Marzà ha aclarit que “és un pla viu, que varia de setmana a setmana i sempre va incrementant-se, amb la incorporació contínua de noves delegacions de competències a ajuntaments i finançament per part nostra. A dia d’avui, a la Ribera Alta ja hem realitzat delegacions de competències en 9 ajuntaments per dur a terme 10 actuacions per valor de 7,7 milions d’euros “.

Entre les 10 actuacions de Edificant es contempla la construcció de 3 centres educatius nous: l’IES Guadassuar de Guadassuar, el CEIP Vicente Blasco Ibáñez de Rafelguaraf i el CEIP Pare Gumilla de Càrcer.

Visita al CEIP Federico Garcia Lorca d’Alzira

Els representants institucionals han visitat aquest col·legi de la capital de la Ribera Alta, on s’ha millorat l’eficiència energètica amb el canvi de portes i finestres mitjançant el Pla municipal de manteniment d’escoles, que finança la Diputació de València i que compta amb la col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Recerca Cultura i Esport.

La Diputació amb l’escola pública valenciana

Els plans d’inversions educatives de la Diputació de València en la Ribera Alta han destinat més de 2,1 milions d’euros als centres d’educació pública de la comarca. A través del Pla municipal de manteniment d’escoles de 2017 i 2018, la corporació provincial, tal com ha assenyalat Maria Josep Amigó, ha invertit 1.085.000 euros per millorar l’eficiència energètica de 8 centres d’Educació Infantil i Primària de la comarca. “Aquestes inversions han servit per millorar l’estalvi energètic, ja que s’han canviat portes i finestres, cosa que estalvia recursos als ajuntaments i que ens permet poder oblidar-nos definitivament d’imatges penoses com les dels nens i nenes tapats amb mantes a l’escola , que es van donar a casa nostra en altres èpoques no tan llunyanes “, ha afirmat Maria Josep Amigó.

El Pla de manteniment d’escoles infantils de 2018 aportarà fondod per valor de 1.026.000 d’euros per condicionar i reformar 27 centres municipals de 22 municipis de la comarca.

Segons ha indicat Amigó, “la Diputació de València ha invertit 38.000 euros en cadascuna de les escoles infantils de titularitat municipal dels pobles de les comarques de València, de totes sense distinció, per a manteniment i inversions”. La vicepresidenta ha subratllat que “mai la diputació de València havia invertit tant en educació com en aquests darrers dos anys, i tornarem a fer-ho al pressupost de l’any 2019”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha assenyalat que “hem establert tota una base estructural de funcionament d’inversions i infraestructures que a poc a poc aniran donant el seu fruit i veurem aquesta aposta per dignificar l’educació al nostre país”.

Gómez ha destacat que “sense aquesta estreta col·laboració entre les tres administracions, no seria possible dur a terme aquesta estratègia de dignificació de l’escola pública i de qualitat”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*