L’Ajuntament de Xest impulsa una campanya amb motiu de la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI

El Ayuntamiento impulsa una campaña con motivo de la celebración del Día del Orgullo LGTBI.
El Ayuntamiento impulsa una campaña con motivo de la celebración del Día del Orgullo LGTBI.

Post també disponible en: Castellano

El Ayuntamiento impulsa una campaña con motivo de la celebración del Día del Orgullo LGTBI.
L’Ajuntament impulsa una campanya amb motiu de la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI.

La regidoria d’Igualtat llança avui, 28 de juny, una campanya amb motiu de la celebració del Dia de l’Orgull LGTB, en la qual es difonen cartells en diferents punts de la població i en les xarxes socials de l’Ajuntament, amb missatges sobre la lluita per la igualtat, la llibertat i l’amor entre totes les persones. A més, s’instal·laran dos lones amb la bandera i il·lustracions que simbolitzen el moviment LGTB.

“L’objectiu de la campanya és donar a conèixer el moviment LGTB a la població i que la ciutadania comenci a familiaritzar-se amb els colors de la bandera arc de Sant Martí”, ha declarat Raúl Mota, regidor de l’Ajuntament. “La bandera LGTB ha estat utilitzada com a símbol de l’orgull gai, lèsbic, bisexual i trans des de finals dels anys 1970; els diferents colors representen la diversitat i són utilitzats sovint en marxes i manifestacions “.

La campanya utilitza la gamma de colors corresponent a cada color de la bandera LGTB, popularitzada el 1978 com a símbol de l’orgull gai pel seu creador, Gilbert Baker, artista nascut a Kansas. La versió actual consisteix en sis franges de colors vermell, taronja, groc, verd, blau i violeta, que reprodueixen l’ordre dels colors de l’arc de Sant Martí. A través d’aquesta iniciativa promoguda des de l’Ajuntament, es publicaran sis cartells dissenyats sobre un fons de cada color de la bandera, vinculant-se així a premisses i valors sobre els quals s’assenta el col·lectiu LGTB: el vermell, la vida; el taronja, la salut; el groc, la llum i la llibertat; el verd, la natura; el blau, la serenitat; i el violeta, l’esperit. Sobre cada fons es recullen cites de Pink, Ellen DeGeneres, Pedro Zerolo, Simone de Beauvoir, Jean Genet i Chavela Vargas.

“Des de la regidoria d’Igualtat volem posar en valor els moviments i accions socials com a eina de lluita per respectar els Drets Humans i sense la qual no tindríem la gran majoria dels drets dels que a dia d’avui gaudim”, afegeix Mota. “Encara que aquesta campanya es desenvoluparà durant el dia 28 i els dies següents, tenim la intenció de crear una altra més àmplia, en col·laboració amb les regidories d’Educació i de Benestar Social, que englobi també la visibilització de problemes que pateixen diferents col·lectius amb la finalitat de continuar treballant cap a la igualtat entre totes les persones “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*