L’Ajuntament de Xest renovarà el mobiliari urbà amb materials reciclats

Post també disponible en: Castellano

Les regidories de Medi Ambient i Serveis estan col·laborant en una nova iniciativa per reparar 30 bancs de l’municipi les fustes es troben en mal estat. La proposta consisteix a substituir els llistons actuals per altres fabricats a partir plàstic reciclat i closca d’arròs. Les estructures de ferro es mantindran i es pintaran.

“Hem volgut renovar els bancs d’una manera respectuosa amb el Medi Ambient, apostant per la reutilització i la innovació per donar-li una nova vida als nostres deixalles en beneficis de tots i totes”, ha assenyalat el regidor de Medi Ambient, David Pujals. “El material que estem utilitzant és molt resistent i es fabrica a partir d’excedents de plàstic en encenalls i un percentatge xicotet de closca d’arròs; a més, quan acabi la seua vida útil podrem seguir donant-li nous usos”.

La primera actuació es va realitzar ahir, 25 de novembre, a la plaça Doctor Cajal, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Així, s’han renovat dos seients i s’han pintat de morat amb la inscripció de lema “No vull sentir-me valent quan isca al carrer, vull sentir-me lliure”.

“Amb aquesta primera intervenció hem aprofitat per reivindicar la igualtat entre homes i dones, per això hem pintant de morat els llistons i hem inclòs una frase; en la resta de bancs en què actuarem durant el mes de desembre adequarem les tonalitats perquè s’integren bé en l’entorn”, ha apuntat José Vicente Guijarro. “Un altre dels avantatges del material reciclat és que les ratllades i desperfectes es poden arreglar fàcilment”.

Tal com han indicat els regidors, el 2021 se seguiran duent a terme iniciatives similars per renovar el mobiliari urbà basades en la sostenibilitat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*