Pep el Botifarra inaugura l’II Cicle de Música Tradicional i d’Arrel “Cantos, Rutes i Viandes” a Alboraig

Post també disponible en: Castellano

La Plaça d’Espanya i la Ruta dels Molins s’ompliran de la música tradicional de prestigiosos intèrprets de música tradicional.

L’assistència és gratuïta i l’Ajuntament controlarà l’aforament i el compliment de les mesures de seguretat i distanciament.

L’11 de setembre comença la segona edició del Cicle de Música Tradicional i d’Arrel “Cantos, Rutes i Viandes”, amb l’actuació de Pep Gimeno, el Botifarra amb l’espectacle Dos pal sac. 
Amb la segona edició d’aquest cicle la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alborache consolida una proposta cultural que ha sigut valorada molt positivament, com a punt de trobada d’especialistes en la música tradicional, mantenint l’objectiu que va impulsar la primera edició: ensenyar i difondre conceptes musicals i històrics, estimulant la curiositat per descobrir la música tradicional del municipi i de la Comunitat Valenciana.
Pep Gimeno obri aquesta segona edició del Cicle de Música tradicional i d’Arrel “Cantos, Rutes i Viandes” amb el seu espectacle Dos pal sac, l’11 de setembre a les 19.00 h. en la Plaça d’Espanya.
El Botifarra és un dels cantaors de música tradicional valenciana més coneguts i prestigiosos, amb una llarga trajectòria difonent la música i la tradició oral no sols en la Comunitat Valenciana, sinó en tot el país. El seu treball de recopilació i recuperació de romanços, jotes, cançons populars, refranys, vocabulari, etc. va començar en els anys 80 i des de llavors s’ha dedicat a compartir tot l’aprés de les persones majors. Amb la seua dedicació a aconseguit mantindre viva una part important de la transmissió oral que es trobava en vies d’extinció.
La música tradicional tornarà a Alborache el cap de setmana següent, amb les actuacions de Jota Martínez Dúo i el seu espectacle Tres cultures a l’Espanya medieval, el dissabte 18 de setembre a les 19.00 h. en la Plaça d’Espanya. 
El diumenge 19 de setembre, Besarabia tanca el cicle amb un concert en la Ruta dels Molins, a les 12.00 h.
El Regidor de Cultura, Vicente Darder, destaca la necessitat de “oferir propostes culturals diverses de qualitat. Amb el Cicle de Música Tradicional i d’Arrel volem posar en valor el treball dels artistes que recuperen i difonen músiques populars i tradicionals que formen part de la nostra identitat i compartir-les amb els i les més joves”.
L’assistència és gratuïta fins a completar l’aforament. És imprescindible l’ús de màscares. L’Ajuntament d’Alborache controlarà l’accés i el compliment de les mesures de distanciament i seguretat.

PROGRAMA
Dissabte, 11 de setembre, a les 19.00 h. en la plaça d’España
Pep Gimeno el Botifarra, amb Dos pal sac

Dissabte, 18 de setembre, a les 19.00 h. en la plaça d’Espanya
Jota Martínez Dúo, amb Tres cultures a l’Espanya Medieval

Diumenge, 19 de setembre, a les 12.00 h. en la zona recreativa de la Ruta dels Molins
Besarabia

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*