Les agrupacions simfòniques de “L’Artística” de Bunyol clausuren el cicle nadalenc de concerts

Post també disponible en: Castellano

Divendres que ve 30 de desembre la Societat Musical L’Artística tancarà el seu cicle de concerts de Nadal amb el qual oferiran les dues agrupacions simfòniques: l’Orquestra i la Banda, totes dues sota la batuta del seu director titular Mario Ortuño Gelardo.
L’Orquestra Simfònica serà l’encarregada d’arrancar el concert amb “Concert nº4 per a violí i orquestra” de W.A. Mozart, amb Eva Fuster Pedrón, com a solista. La jove violinista, guanyadora del Concurs de Solistes “Luis Ayllón” en la seua edició de 2021, delectarà amb el seu talent i virtuosisme en la interpretació d’aquest clàssic del compositor austríac. El repertori el completarà “L’Arlesienne (suite nº2)” de Georges Bizet, en els seus quatre moviments, i “Liebeslieder Walzer” de Johann Strauss II.
Per part seua, la Banda Simfònica homenatjarà el mestre Bernardo Adam Ferrero, mort recentment, interpretant “Divertimento”, obra del compositor valencià de 1982. Precisament aquest és l’any de naixement de David Pont Ripoll, compositor de l’obra que la Banda Simfònica de “Los Feos” estrenarà en aquesta cita. 
Professor de Trombó de la Banda Simfònica Municipal de València, David Pont ha compost peces de diferent naturalesa, des de pasdobles a marxes cristianes i mores, passant per obres per a quintet de metall o duo de trombons, sent estrenades per la Banda Simfònica Municipal de València, així com professors solistes de l’Orquestra Nacional d’Espanya i de l’Orquestra de València. Com a trombonista, ha sigut guardonat en diferents concursos d’interpretació internacionals i ha tingut l’honor que compositors com Oliver Rappoport, Antón Alcalde o Víctor Vallés li dediquen les seues obres. “La ruta” és l’obra que “Los Feos” estrenaran de manera absoluta, una composició per a banda i grup solista, format per soprano, piano, bateria i baix elèctric. Es tracta d’un homenatge al moviment contracultural que va nàixer a València i que es va convertir en el major moviment clubbing d’Espanya, arribant a situar a la ruta com a epicentre de la música electrònica.
Com a colofó al concert, la Banda Simfònica interpretarà “La vídua valenciana” d’Aran Khachaturian, una de les obres emblemàtiques del compositor soviètic d’origen armeni. Aquesta composició va ser el seu primer treball important per al teatre, ja que es tracta de la música escènica per a la comèdia de Lope de Vega del mateix títol. Composta en 1940, el compositor va extraure una suite orquestral en 1957. Com a tancament del concert, la Banda Simfònica interpretarà el “Himne de Los Feos” d’Alejandro Peris, tradicional tancament de les cites musicals de “Los Feos”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*