Pilar Lima mostra el seu suport a les entitats que arriben contra els macroparcs eòlics a l’interior 

Post també disponible en: Castellano

La coordinadora de Podem i síndica en Corts Valencianes de Unides Podem advoca per un ràpid desplegament de les energies renovables sota una planificació ecològica dirigida des de les administracions públiques.

Pilar Lima s’ha reunit a Utiel amb la Plataforma Renovables Ètiques i l’Associació Utiel Requena Sostenible per a escoltar els motius pels quals els veïns de la comarca s’oposen a la instal·lació d’un gran parc eòlic projectat per una empresa privada. També ha visitat l’exposició ‘Stop Molins Zona 9’.

La síndica habitada ha estat acompanyada del secretari d’organització de PODEM, Carles Fons, d’Óscar Latorre, regidor de medi ambient de Podemos a l’ajuntament d’Utiel, qui ha manifestat el seu malestar per la construcció del macroparc i assegura que “si no es posa en valor el territori i el paisatge no hi ha desenvolupament rural”, i de Juan García, regidor morat a Requena d’eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic que ha posat en valor la unitat del consistori requenense en les al·legacions que s’estan presentant en contra del megaprojecte.

La Plataforma Eòliques Ètiques, que reuneix diferents col·lectius dels municipis afectats, rebutja l’impacte paisatgístic i ambiental del projecte i denúncia que els tres parcs eòlics projectats en el terme municipal d’Utiel – Sierra del Negrete I i II i Cabezo de Frare- confronten amb les Zones d’Especial Protecció d’Ocells (ZEPA) amb presència, entre altres, d’àguiles reals i falcons pelegrins, per la qual cosa exigeixen un informe específic ja que serien afectades àrees protegides per la Xarxa Natura 2000. 

Pilar Lima ha manifestat a la Plataforma Renovables Ètiques el seu suport a les al·legacions presentades al mega parc eòlic que pretén instal·lar 63 aerogeneradors i que afectaria 10 termes municipals de les comarques de Requena-Utiel, La Foia de Bunyol i La Regió muntanyenca. Els paratges afectats serien el Turó Pelat, la Serra de la Bicuerca, la Serra del Teix, la Serra de Xiva, el Cabezo del Frare i la Serra Negrete.

Lima ha volgut subratllar que des de Podem “reclamem un ràpid desplegament de les energies renovables però a través d’una planificació ecològica que, guiada per l’administració pública, inclosos els ajuntaments, salvaguarde terres de cultiu i àrees naturals sensibles”.
Óscar Latorre ha manifestat que “els macro projectes eòlics entren en contradicció amb el desenvolupament rural i la posada en valor de l’agricultura i el paisatge aprofundint la problemàtica del despoblament”.
Per la seua part Juan García ha declarat que “a Requena hi ha unanimitat en el consistori en el suport a les al·legacions contra el macro parc eòlic”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*