L’Ajuntament d’Utiel apel·la a la responsabilitat social en el compliment de les mesures de la desescalada

Post també disponible en: Castellano

Des que el 11 de maig passat Utiel entrés en la fase 1 de la desescalada, s’han incorporat noves mesures que han suposat cert alleujament entre la població, com l’obertura de comerços i de terrasses a l’aire lliure en bars i restaurants.

Una flexibilització de l’confinament que també implica el compliment de les instruccions sanitàries per evitar el repunt de casos, com el distanciament social i l’ús de màscares, ara obligatori si no es pot mantenir la distància interpersonal mínima de 2 metres.

Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Utiel recorda a la ciutadania la importància de no baixar la guàrdia en aquests moments i insisteix en la obligatorietat de complir les normes establertes d’higiene i seguretat per evitar possibles repunts.

Obertura de comerços, hostaleria i restauració

En aquesta fase 1 de la desescalada s’ha permès l’obertura de les terrasses a l’aire lliure dels bars i restaurants, sense superar mai el 50% del permès l’any anterior. L’ocupació màxima és de 10 persones per taula o agrupació de taules, respectant sempre la distància interpersonal. Així mateix, els establiments han de netejar i desinfectar les cadires i taules entre un client i el següent i posar a disposició de el públic dispensadors de gel hidroalcohólico, entre altres mesures.

En el cas dels comerços, s’ha permès la reobertura d’establiments minoristes amb una superfície igual o inferior a 400 metres quadrats, amb un aforament limitat a l’30%. També s’ha de garantir una distància mínima de dos metres entre clients, i si no és possible, només es permetrà la permanència d’un client dins de el local.
 
En tots els casos la distància interpersonal de 2 metres i les mesures d’higiene s’han de mantenir estrictament com a escut de protecció sanitària.

franges horàries

Es mantenen les mateixes franges horàries per passejar i practicar esport que a la fase 0. No obstant això, la resta d’activitats permeses durant l’estat d’alarma (compres, consum en bars i restaurants, etc.) es podran desenvolupar en els horaris autoritzats en cada establiment.
Les passejades es poden realitzar un cop a el dia, durant una hora i a una distància màxima d’1 km de l’domicili. L’esport a l’aire lliure es podrà practicar sense límit de quilòmetres, encara que dins de terme municipal.

Les franges horàries establertes en fase 1 són:

-De 6.00 a 10.00 hores i de 20.00 a 23.00 hores:
Per a majors de 14 anys.

  • De 10.00 a 12.00 hores i de 19.00 a 20.00 hores:
    Per a majors de 70 anys i dependents.
  • De 12.00 a 19.00 hores: Per a menors de 14 anys.

Reunions i circulació

Les reunions amb familiars i amics estan permeses en grups de màxim 10 persones mantenint les mesures de seguretat i higiene.

També es podrà circular per tota la província, incloent el canvi a segona residència. En vehicles privats es poden ocupar 2 seients per fila, o totes les places en cas de convivents. Al vehicle, l’ús de mascaretes serà obligatori excepte en el cas d’ocupants de la mateixa unitat de convivència.

Responsabilitat social i conscienciació ciutadana

L’Ajuntament d’Utiel insta la ciutadania a aplicar amb rigorositat les restriccions aplicades en cada fase perquè d’això depèn la salut de tots i totes.

El consistori utielano fa una crida especial a la conscienciació ciutadana ja que a hores d’ara qualsevol imprudència a nivell individual té un gran impacte col·lectiu. Per tant, la responsabilitat social és fonamental per evitar la propagació de virus i afavorir l’evolució positiva d’aquesta desescalada.

Cal destacar que la Delegació de Govern estableix sancions per incompliment de les diferents ordres establertes en l’estat d’alarma que poden oscil·lar des de 600 € fins a 30.000 €

La Policia Local d’Utiel ha elaborat un informe amb el resum de normes d’aquesta fase 1 de la desescalada atenent a les principals consultes de la ciutadania. El dossier es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament d’Utiel en la secció COVID-19

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*