L’Ajuntament decreta el tancament de l’Alberg Torre d’Alborache per no tenir llicència

La alcaldesa anunció que se decretaba el cierre cautelar de la instalación.
La alcaldesa anunció que se decretaba el cierre cautelar de la instalación.

Post també disponible en: Castellano

La alcaldesa anunció que se decretaba el cierre cautelar de la instalación.
L’alcaldessa va anunciar que es decretava el tancament cautelar de la instal·lació.

L’Ajuntament d’Alborache ha informat en sessió plenària extraordinària el decret per al tancament de l’Alberg Torre d’Alborache “per no tenir llicència municipal”, com va posar de manifest la pròpia alcaldessa de la localitat, Paqui Collado (PSOE), en el transcurs d’una sessió plenària no exempta de certa tensió a causa de la convocatòria d’una protesta veïnal simultània.

I és que l’alcaldessa va decidir convocar un ple extraordinari a mitja tarda de dijous per informar els grups polítics i al poble en general de la seva decisió del tancament, que segons ha informat ja havia estat comunicada a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que coordina la Vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra.

Per aquest motiu el ple va coincidir amb la cassola convocada per la Plataforma Ciutadana Independent d’Alborache (PCIA) per fer constar el seu rebuig a la reconversió de l’alberg turístic de la localitat en centre de recepció de menors, una desena dels quals ja van ser traslladats a primers de setmana fins al centre.

La sesión plenaria concitó la atención de numeroso público.
La sessió plenària va concitar l’atenció de nombrós públic.

Segons va manifestar l’alcaldessa en el transcurs del ple, la decisió de tancar cautelarment el centre es prenia “davant l’absència de llicència d’activitat” del centre i “a l’espera que es realitzessin les obres necessàries per a la seva adequació com a centre destinat a la recepció de menors “.

Una mitjana que “encara no s’havia rebut resposta per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives”, segons va quedar palès durant el ple.

Tots els grups polítics (Partit Socialista, Partit Popular i no adscrits) van fer constar a més el seu suport a la mesura impulsa per l’alcaldessa.

Vecinos y vecinas mostraron su rechazo con una cacerolada.
Veïns i veïnes van mostrar el seu rebuig amb una cassolada.

“Èxit de participació”

Des de la plataforma veïnal han considerat “tot un èxit de participació” la convocatòria de “prop de tres-cents veïns i veïnes” a la protesta ciutadana convocada per mostrar el seu rebuig a la conversió l’alberg turístic a centre de recepció de menors.

Des de la plataforma també han insistit que la cassola “en cap moment anava dirigida a l’alcaldessa, sinó a la vicepresidenta del Consell” a qui des de la plataforma consideren “la principal responsable de tota aquesta situació i que segueix fugint d’estudi, ja que encara no s’ha dignat a donar-nos cap explicació al respecte i molt menys a rebre’ns “.

“La veritat és que Mònica Oltra està demostrant molt poca vergonya a l’ningunearnos i no donar-nos cap tipus de resposta, després de diverses sol·licituds formals per escrit”, han subratllat des de la plataforma des d’on han destacat que “com Mahoma no ve a la muntanya, la muntanya haurà d’anar a Mahoma “, en al·lusió a la protesta convocada per la plataforma davant les Corts Valencianes per dijous que ve, 28 de febrer.

Des de la plataforma també han volgut “felicitar a l’alcaldessa ia l’Ajuntament per la seva decisió d’aplicar el tancament cautelar”, tot i que no obstant això han afegit que seguiran “vigilants perquè tant l’Ajuntament com la Conselleria compleixin”; i també han avançat que portaran el problema davant el Síndic de Greuges.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*