L’Ajuntament d’Utiel s’il·lumina de verd en el Dia Mundial de l’Alzheimer

Post també disponible en: Castellano

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer d’Utiel i Comarca anima la població a decorar balcons amb globus verd per a visibilizar esta malaltia

Aquesta nit, la façana de l’Ajuntament d’Utiel s’il·luminarà de color verd amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, efemèride instituïda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i afavorida per Alzheimer Disease Internacional (ADI) el 1994.

La il·luminació de la façana consistorial forma part de el programa d’activitats organitzat per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer d’Utiel i Comarca (AFEAUC) que inclou la lectura de l’manifest del Dia Mundial de l’Alzheimer i la crida a la ciutadania perquè vista les seves balcons amb globus verds en aquesta jornada commemorativa.

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer d’Utiel i Comarca, la seu es troba a l’antic col·legi Enrique Rambal, naixia el 2004 i en l’actualitat compta amb al voltant de 160 associats entre malalts, familiars i col·laboradors. A finals de 2010, es creava l’Aula de la Memòria, un servei que facilita l’estimulació cognitiva de la memòria als malalts d’Alzheimer. Actualment, l’entitat segueix prestant servei als seus associats seguint les mesures de reducció d’aforament (50%) i els protocols higiènic-sanitaris de la Covid.

“L’Alzheimer esborra els records, no els sentiments”

Sota el lema “L’Alzheimer esborra els records, no els sentiments” l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer d’Utiel i Comarca, commemora aquesta efemèride: “Un dia per recordar a totes aquestes persones malaltes, que encara no podent recordar, hi ha coses que mai oblidaran: Són els sentiments. Parem l’afecte que necessiten i serem la seua llum en el camí. També recordar a les famílies i cuidadors que estan a el front de les cures d’aquestes persones, i es converteixen moltes vegades en invisibles. No esteu sols. ” destaquen els representants de l’entitat.

L’associació inclou entre els seus objectius:

  • La conscienciació a la població sobre la malaltia.
  • El servei d’ajuda a domicili.
  • El treball d’estimulació cognitiva a través d’l’Aula de Memòria que permet alentir els símptomes de l’Alzheimer i donar suport també als familiars en les càrregues tant físiques com psicològiques.
  • Creació de grups d’autoajuda.
  • Servei d’informació, orientació i assessorament.

Fer visible la malaltia, evitar l’estigmatització, conscienciar la societat i facilitar recursos de suport tant a malalts com a familiars són els principals reptes de les associacions i entitats que treballen dia a dia per millorar la qualitat de vida dels afectats.

L’Alzheimer, és una malaltia mental que va degenerant les cèl·lules nervioses del cervell i disminuint la massa cerebral. De moment no té cura, però sí que es poden realitzar rutines i activitats per retardar el deteriorament que causa la malaltia amb teràpies d’estimulació de la memòria o exercicis mentals.

La malaltia d’Alzheimer és la principal causa de demència, representa fins al 70% dels casos. Una demència que afecta més de 4,5 milions de persones a Espanya, entre els que la pateixen directament i els seus familiars cuidadors.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*