L’Ajuntament ja compta amb un tècnic de captació i gestió de fons europeus

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Xest ha rebut una subvenció per part del Servei Valencià d’Ocupació i Formació – Labora de 33.261,54 euros per a la contractació d’un tècnic de captació i gestió de fons europeus -fons Next Generation i fons estructurals-, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (ERTEFE 2022).

La contractació va començar ahir, 28 de desembre, i tindrà una duració d’un any, amb finalització el 31 de desembre de 2023. Entre les funcions que desenvoluparà el nou tècnic figura la de dur a terme l’assessorament del teixit empresarial de Pimes locals en la captació de fons europeus de manera coordinada amb l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local, així com gestionar els Pactes territorials d’Ocupació i les seccions territorials de la CEV. A més, s’encarregarà d’impulsar projectes que puguen ser finançats per fons Next Generation i estructurals per a l’Ajuntament de Xest. Un 20% de les actuacions hauran d’estar relacionades amb projectes verds i digitals, dirigits a l’economia verda i economia digital.

“És una ocasió d’amplitud i transcendència per a fer front al repte històric que tenim des de la perspectiva econòmic i social. En aquest sentit és important el paper que els consistoris, com l’administració més pròxima a la ciutadania, tenim i hem de treballar des de la col·laboració, la contribució i la lleialtat corporativa per a aconseguir aquest repte. En aqueix sentit, hem de continuar apostant per aconseguir els objectius que puguen plantejar-se mitjançant un pla estratègic i de treball que puga ajudar a superar aquesta crisi, sense deixar a ningú arrere”, ha declarat el regidor d’Ocupació, Personal, Transparència i Serveis Municipals, José Vicente Guijarro. 

Així mateix, el regidor ha enumerat una sèrie de plans que podrien iniciar-se sota l’empara de fons europeus i que encaixarien en les actuacions relacionades amb projectes verds i digitals que contempla la subvenció que Labora ha concedit a l’Ajuntament per a contractar el nou tècnic. “Com a exemple de propostes en les quals treballar des d’aquest nou lloc de captació i gestió de fons europeus hauria de figurar el plantejament d’una infraestructura verda que contribuïsca a l’absorció de CO₂, a la restauració ecològica i paisatgística de zones degradades i que incremente l’oferta d’itineraris per als vianants i ciclistes. D’altra banda, seria necessari desenvolupar l’estratègia ‘Xest Circular’, de manera que s’afavorisca el desenvolupament d’un clúster d’economia circular que contemple l’augment de la capacitat de reciclatge i valorització de residus minimitzant els impactes d’aquests processos. Un altre exemple de proposta en la qual treballar seria la rehabilitació del pla ‘Energia Xest’ per a millorar la qualitat de l’aire a Xest reduint el consum d’energia en el sector residencial i a fer front a la pobresa energètica, prioritzant la salut; o desenvolupar el pla ‘Xest renovable i eficient’, amb l’objectiu satisfer abans de 2030 el 100% de la demanda d’electricitat, impulsat la substitució de lluminàries d’enllumenat públic urbà cap a tecnologia Led i il·luminació intel·ligent”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*