L’Eliana crea un Consell Sectorial de Benestar Animal per a garantir la seua protecció

Post també disponible en: Castellano

El nou òrgan consultiu de l’Ajuntament treballarà per a millorar les condicions de vida dels animals, salvaguardar els seus drets i conscienciar sobre la tinença responsable.

L’Ajuntament de l’Eliana ha constituït formalment aquest dimarts la Mesa de Benestar Animal, un Consell Sectorial que té com a objectiu fomentar la participació en matèria de protecció i seguretat dels animals de companyia que viuen en la localitat. 

Aquest òrgan, de caràcter consultiu no vinculant, estarà integrat en l’estructura organitzativa del Consistori i dotat d’un reglament de funcionament dependent de la regidoria de Benestar Animal. Entre els seus objectius es troba el de la creació de programes d’actuació per a controlar colònies felines i aplicar el mètode CES (Captura-Esterilització- Solta) amb voluntaris i voluntàries locals, proposar possibles modificacions de l’Ordenança de Protecció Animal o promocionar l’adopció d’animals i fomentar la tinença responsable de mascotes, a més de promoure el sacrifici zero en el centre d’acolliment.

El Consell estarà presidit per la regidora de Sostenibilitat Ambiental i formada per tècnics municipals, un agent policial, representants dels grups polítics municipals, de les associacions locals, voluntaris, veterinaris i un representant de l’empresa adjudicatària del servei de recollida i tinença d’animals abandonats. A més, puntualment, la Mesa podrà comptar amb la participació altres col·lectius, entitats o persones les quals tinguen el caràcter d’expertes o especialistes en alguna o algunes de les matèries a tractar.

hL’edil de l’àrea, Cristina Díaz, ha recalcat que en aquesta primera reunió ja s’han abordat assumptes com la xarxa de cases d’acolliment, el llançament d’una nova campanya de sensibilització sobre tinença responsable i s’han acordat nous criteris en la gestió de colònies felines, entre altres. “Tot això a través d’aquest nou canal que per a nosaltres és fonamental i que servirà per a coordinar la tasca dels representants municipals i els agents locals i conferir així una major eficiència a l’esforç compartit”, ha declarat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*