L’equip de Govern de Xiva rebutja la proposta del PP per millorar l’atenció sanitària i reforçar la seguretat a les urbanitzacions

Post també disponible en: Castellano

El Grup Popular de l’Ajuntament de Chiva ha impulsat dues iniciatives en el ple corresponent a l’octubre mitjançant la presentació de dues mocions amb caràcter d’urgència per exigir a l’equip de Govern, encapçalat per Emilio Morales (Compromís), que millori l’atenció primària a Calicanto i Serra Perenxisa i es reforci la seguretat de les urbanitzacions.

La portaveu d’el grup popular a l’Ajuntament de Chiva, Esther Sancho, ha denunciat que «els consultoris estan tancats des que va començar la pandèmia de coronavirus». I davant d’aquesta realitat l’equip de Govern municipal «lluny d’admetre aquesta situació i la necessitat dels veïns de tenir millores amb promptitud es limita a dir que” estan en això “».

Sancho ha explicat que els ciutadans que resideixen a Calicanto i Serra Perenxisa «han de desplaçar-se a més de 20 quilòmetres de distància cada vegada que necessiten atenció sanitària». Aquesta realitat que cada dia pateixen els veïns «és insostenible i més encara quan estem en plena campanya de vacunació de la grip i moltes persones necessiten aquest servei».

De la mateixa manera, la representant popular ha afegit que «també es necessita amb urgència un servei de pediatria que mai ha existit» i que els ciutadans reclamen des de fa molt de temps.

Des del Partit Popular insten a l’alcalde al fet que «reflexioni» i prengui mesures ràpides davant d’una situació que «va complicant cada vegada una mica més pel que hauria d’obrir immediatament els punts d’atenció primària de Calicanto i Serra Perenxisa».

Esther Sancho també ha fet referència a la moció presentada pel Grup Popular en què es reclama «l’ampliació dels llocs de Policia local en el municipi», ja que «resulta insuficient a causa de les característiques del nostre terme municipal». A aquestes peculiaritats cal sumar que, a conseqüència de la mala evolució de la pandèmia de coronavirus, «són molts els veïns que s’han quedat en les seves segones cases a viure durant tot l’any passant a ser la seva primera residència».

«Cal prestar un servei de Policia local encaminat a atendre eficaçment a l’ciutadà, acudint en uns temps de resposta acceptables a les múltiples demandes i requeriments dels veïns que els necessiten, així com comptar amb la presència adequada en matèria de seguretat ciutadana i assegurar el compliment de les ordenances municipals », ha manifestat Sancho.

La portaveu popular ha advertit a més que «hem vist com últimament s’estan generant problemes de vivendes okupades, un major vandalisme i actes incívics -o directament a l’marge de la legalitat- a les urbanitzacions i disseminats del nostre terme municipal».

Finalment, ha lamentat que «malgrat aquesta situació de manca d’atenció als nostres veïns, l’equip de Govern ha decidit mirar cap a un altre costat i rebutjar la urgència de les mocions que hem presentat, deixant així desemparats als ciutadans afectats per la falta de serveis».

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*