Les fotografies de David Cantillo de les festes de foc de la Comunitat arriben a Bicorp

Post també disponible en: Castellano

El Ecomuseo de Bicorp acull fins al pròxim 2 de juny ‘Rituals de festa i foc’, una mostra fotogràfica que realitza un recorregut per diverses manifestacions festives que giren entorn del foc

El Ecomuseo de Bicorp acull des d’este divendres i fins al pròxim 2 de juny ‘Rituals de festa i foc’, amb fotografies de David Cantillo, una mostra que forma part del programa d’exposicions itinerants de L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia.

La mostra es traduïx com un glossari de festes de foc de la Comunitat Valenciana, des de les Falles i Fogueres fins a festes també de gran interés per la forma en la qual participa el foc, com la Santantonà de Forcall, la Matxà de Vilanova d’Alcolea, o la ‘cordà i el corrrefocs’. Així, d’esta relació ardent que unix el foc i la festa s’ocupa ‘Rituals de festa’, produïda pel museu de la Diputació de València.

David Cantillo narra a través del seu objectiu el paper que té el foc en les diferents manifestacions festives de la Comunitat Valenciana. Més d’un centenar de fotografies de diverses grandàries conviden a realitzar un recorregut pels festejos en els quals es combina la bellesa que atorguen les crides a la festa i el component cultural.

El diputat de Cultura, Paco Teruel, ha assenyalat el compromís de la Diputació de València amb portar la seua oferta activitats culturals a les comarques valencianes, amb el propòsit d’acostar la cultura a cadascuna de les localitats complint amb el nostre compromís d’equilibri territorial”.

David Cantillo és un jove fotògraf valencià que ha desenvolupat la seua carrera en l’àmbit de la fotografia comercial i en nombrosos projectes de divers caràcter temàtic. La seua inquietud fotogràfica li ha portat a diferents camps com l’esport, la naturalesa, la poesia, el turisme i la festa (el foc i les falles) i les arts escèniques i musicals.

‘Rituals de festa i foc’ viatjarà el mes de juny a Gandia (Fundació Casal Jaume I); de juny a setembre s’exposarà a Alpuente (Torre de la Alhama), i al novembre acaba a Quart de Poblet (Casa de Cultura).

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*