Les inversions participatives compleixen 5 anys a la Pobla de Vallbona en una edició que serà telemàtica

Post també disponible en: Castellano

S’obri el procés per presentar les propostes per a invertir 200.000 euros del pressupost.

El veïnat decidirà en cinc anys la destinació d’un milió d’euros del pressupost municipal.

La Pobla de Vallbona enceta el cinqué procés d’inversions participatives en una edició en què les mesures de restricció de contactes faran que les reunions hagen de ser telemàtiques. L’Ajuntament acaba de presentar al veïnat a través d’una reunió virtual i televisada el programa d’enguany que destinarà 200.000 euros per a propostes d’inversions ciutadanes.

Els veïns tenen fins al 5 de febrer per a presentar les propostes a través de la web de l’Ajuntament. Per facilitar que les inversions arriben a tots els nuclis residencials, el terme municipal s’ha dividit en 7 grans àrees residencials a les quals es destinarà un import fix a més d’un percentatge del pressupost en funció de la població i dels impostos que es paguen en la zona. Amb este criteri l’Ajuntament vol que els veïns vegen que els impostos tenen una repercussió directa en la millora de l’entorn.

La Pobla destina enguany el 10% de les inversions municipals a projectes proposats i votats per la ciutadania. Els veïns poden presentar propostes a través de la web de l’Ajuntament fins al pròxim 5 de febrer. A partir d’ací seran els tècnics qui valoren la viabilitat dels projectes. A principis de març es realitzarà la votació de manera telemàtica i si les condicions sanitàries ho permeten també de manera presencial.

Durant els 5 anys d’inversions participatives l’Ajuntament invertirà un milió d’euros que s’han destinat principalment a la creació de zones de jocs infantils, espais esportius i la millora de carrers i l’entorn de la parada del metro. Des del consistori s’ha destacat que les inversions participatives ha estat una iniciativa molt ben acollida pels veïns i cada any ha mobilitzat més la ciutadania per votar les millores per als seus barris.

Els processos participatius han servit també per recollir propostes veïnals que tot i no haver estat les més votades han comptat amb el suport veïnal i s’han executat amb inversions directes de l’ajuntament.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*