L’Escola de Viticultura de la Diputació a Requena és reconeguda per la gestió sostenible dels boscos

Post també disponible en: Castellano

PEFC España, el sistema de certificació forestal més implantat del món, reconeix al centre formatiu de la Diputació com a nou membre de la Xarxa d’Entitats Responsables amb els Boscos

L’Escola de Viticultura i Enologia de Requena ha sigut reconeguda per PEFC España com a nou membre de la Xarxa d’Entitats Responsables amb els Boscos. D’esta manera, el centre formatiu de la Diputació de València passa a formar part d’una plataforma que promou la gestió sostenible de l’entorn forestal, la certificació del qual és la més implantada en el món.

En paraules d’Eli García, diputada responsable de les escoles agrícoles de Requena i Catarroja, “este reconeixement fa justícia al primer centre públic que va incorporar la formació professional forestal a la Comunitat Valenciana fa més de trenta anys”. Un centre formatiu dependent de la Diputació de València que compta amb “les instal·lacions i materials necessaris per a oferir un ensenyament de qualitat tant en la branca de l’enologia com en l’àmbit forestal”, explica la responsable provincial.

El departament forestal de l’Escola de Viticultura de Requena va donar a conéixer el seu sistema formatiu en el marc del IV Congrés Forestal de la Comunitat, celebrat a Requena el mes de novembre passat. En eixe context, els representants de PEFC España van prendre bona nota del treball realitzat en la Finca de Pràctiques i Experiències Forestals de El Almendro, on el principal objectiu és garantir que els productes forestals que arriben al mercat s’han obtingut de boscos gestionats de manera responsable.

El Programa per al Reconeixement de Certificació Forestal (PEFC) és una organització internacional no governamental i sense ànim de lucre, dedicada a promoure la gestió sostenible dels boscos, i compta amb la confiança de silvicultors, gestors de grans i xicotetes extensions forestals, administracions, empreses productores i compradores i agents socials.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*