L’Escola de Viticultura de Requena organitza una ruta per a conéixer els beneficis de la gestió forestal

Post també disponible en: Castellano

El centre dependent de la Diputació de València ha celebrat este dijous la Ruta Interpretativa sobre Gestió Forestal en el Camp de Pràctiques de ‘El Almendro’, en la pedania de El Rebollar (Requena)

L’Escola de Viticultura i Enologia de Requena ha dut a terme este dijous la coneguda com a Ruta Interpretativa sobre Gestió Forestal, una iniciativa que té com a objectiu principal traslladar de manera senzilla els beneficis dels espais forestals i la seua gestió, i fer entendre que els paisatges forestals que observem ara són conseqüència de la dinàmica dels ecosistemes, els usos passats i la gestió que s’ha realitzat.

L’excursió, que ha comptat amb la presència de la diputada responsable de l’Escola de Viticultura i Enologia, s’ha realitzat en el Camp de Pràctiques i Experiències forestals de ‘El Almendro’, una finca forestal de 35 Ha. situada en la pedania de El Rebollar (Requena), que va ser adquirida per la corporació provincial en 2007 per a completar la formació de l’alumnat de l’escola.

El centre de formació professional dependent de la Diputació de València ha dissenyat una ruta tant per a adults com per a xiquets. Amb un recorregut de 2 quilòmetres, inclou una sèrie de parades interpretatives sobre aprofitaments i gestió forestal.

‘El Almendro’

El Camp de Pràctiques i Experiències forestals de ‘El Almendro’ juga un paper fonamental en la formació de l’alumnat de l’escola. La possibilitat de tindre una muntanya pròpia i la maquinària necessària per a la realització de les pràctiques (tractor de cadena, skidder, estelladores, desbrossadores, motoserres) permet afrontar una completa formació de l’alumnat.

En ell es realitzen multitud de pràctiques tant d’aprofitaments (fusters, apícoles, cultius aromàtics) com de repoblacions, tractaments silvícoles, o educació ambiental. Per tant, es tracta d’un complement essencial al desenvolupament de les classes teòriques.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*