L’estat quantitatiu de l’aqüífer de Requena-Utiel, qualificat de “dolent”, obliga a fer un ús més racional de l’aigua

Post també disponible en: Castellano

La gestió sostenible de les aigües de l’aqüífer de Requena-Utiel, evitarà l’esgotament de les reserves hídriques que té. Des de començaments de segle l’aqüífer pateix una sobreexplotació; però s’ha recuperat alguna cosa en els últims anys. Almenys, és el que es va posar de manifest en la jornada sobre el seu futur celebrada ahir a Requena, en la qual van participar experts en qüestions relacionades amb les aigües subterrànies. La situació actual ha portat a qualificar l’estat quantitatiu de l’aqüífer de “dolent”; però afortunadament les seues aigües no estan contaminades.
En l’esdeveniment es va debatre sobre el futur de l’aqüífer de Requena-Utiel i una de les eines per a garantir-lo és l’ús de les noves tecnologies per a un major control de l’ús de l’aigua, que el faça més sostenible.
En el cas del reg agrícola, els experts van considerar més viable fer un ús de l’aigua en funció de la pluviometria, que establint una quantitat fixa anual.
En l’acte d’obertura de la jornada van intervindre l’alcalde de Requena, Mario Sánchez ; el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo ; el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes; el director de l’Institut d’Enginyeria de l’Aigua i Medi Ambient de la Universitat Politècnica de València, Manuel Pulido i el president de la Junta Central d’Usuaris de la Massa d’Aigua Requena-Utiel, Ismael Avellán .
Va haver-hi diverses intervencions i una taula redona moderada pel periodista José Sierra, en la qual van participar Teodoro Estrela, director general de l’Aigua del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; Jaime Gómez , catedràtic de la Universitat Politècnica de València i Luis Bonet, del Servei de Tecnologia del Reg de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries.
L’esdeveniment va comptar amb l’assistència de nombrós públic. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*