L’exposició itinerant “Exili Il·lustrat” de l’IVAJ viatja a l’agost a Alboraig, Argelita i Macastre

dav

Post també disponible en: Castellano

Ajuntaments, espais culturals, centres educatius i juvenils poden sol·licitar-la a través de la web de l’IVAJ

L’exposició itinerant reunix 36 il·lustracions de personalitats obligades a anar d’Espanya

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), mitjançant el programa M’importa. Educació en Valors, porta durant el mes d’agost l’exposició itinerant ‘Exili Il·lustrat’ als municipis d’Alborache, Argelita i Macastre.

La iniciativa “Exili Il·lustrat” ​​es vincula amb la memòria democràtica i, a el mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades a l’actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.

L’exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l’exili entre les que es troben Luis Buñuel, Juan Negrín, Manuel Azaña, Clara Campoamor, Antonio Machado o Rafael Alberti , entre d’altres.

Després del seu pas per Alfara de Patriarca a finals de juliol, el calendari expositiu prosseguix a la Casa de Cultura de Macastre d’el 5 a el 9 d’agost. De l’11 a l’16 agost, l’exposició romandrà a l’ajuntament d’Argelita i a l’ajuntament d’Alborache, a través de la Mancomunitat de la Foia de Bunyol-Xiva.

La mostra amb il·lustracions de cos sencer i dimensions gairebé reals recorda rellevants personalitats obligades a marxar d’Espanya i a refugiar-se en altres països.

‘Exili I·lustrat’ va néixer de la col·laboració de al Centre Cultural La Nau, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria vides anònimes, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol a l’acabar la guerra civil.

A més, a través de la sèrie M’importa d’Educació en Valors, s’acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades a l’actualitat.

Ajuntaments, entitats socials, centres educatius i juvenils interessats en apropar tant l’exposició “Exili Il·lustrat” ​​com Noemtoqueselwhatsapp poden sol·licitar-telemàticament a través del web de el programa.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*