L’Hospital d’Alzira millora l’accessibilitat dels pacients amb diversitat funcional auditiva

Post també disponible en: Castellano

L’Hospital Universitari de la Ribera acaba d’incorporar un nou recurs per garantir l’accessibilitat als serveis sanitaris de les persones amb discapacitat funcional auditiva.

Es tracta d’un ordinador portàtil connectat a una plataforma web gestionada per la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (Fesord), que permet accedir per videoconferència a un intèrpret de la llengua de signes.

Aquest intèrpret, que està disponible les 24 hores del dia, tradueix en temps real la informació necessària per a oferir una assistència a les persones sordes durant tot el temps que duri l’atenció que se li ha de prestar al centre hospitalari.

Aquest recurs s’uneix al servei d’intèrpret amb què ja compta l’Hospital de la Ribera i que s’encarrega d’acompanyar al pacient amb problemes auditius al servei al qual ha d’acudir, des de la seva entrada al centre sanitari fins a la seva sortida del mateix.

Cal destacar, en aquest sentit, que l’Hospital de la Ribera rep una mitjana al mes de sis pacients amb problemes auditius que requereixen de l’assistència d’un intèrpret. Així, durant els primers set mesos de 2019, un total de 42 pacients sords han necessitat aquest servei d’interpretació, sent els serveis més freqüentats per aquests pacients les consultes externes de Traumatologia (19% dels casos), Oftalmologia (14,3% ), Endocrinologia (12%) i Urologia (9,5%), així com els serveis d’Admissió (7,1%) i Urgències (7,1%) del centre hospitalari.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*