L’Hospital de la Ribera participa en una jornada internacional sobre economia circular en salut

Post també disponible en: Castellano

L’Hospital va participar amb la ponència sobre el “poal retornable per a residus sanitaris” que ha suposat ja un estalvi a l’organització de 185.000 euros

L’esdeveniment va reunir ahir a Madrid a experts ambientals de tot Espanya i altres països per a debatre sobre la reducció del plàstic als hospitals

L’Hospital Universitari de la Ribera va participar ahir com a ponent en la Jornada “Economia Circular en el Sector Salut” organitzada per Health Care Withour Harm, una organització que reuneix a prop de 200 hospitals de tot Europa en la lluita contra el canvi climàtic.

La responsable de medi ambient del Departament de Salut de la Ribera, Teresa Arnau, va participar amb la ponència, “El poal torna”, en una jornada que es va celebrar ahir, 19 de gener, en la seu de Sanitas a Madrid i que va reunir una trentena d’experts ambientals sanitaris.

Arnau va explicar que la implantació a l’hospital del poal retornable per a residus biosanitaris ha reportat importants beneficis econòmics i ambientals a l’hospital. Així, esta mesura ha estalviat ja a l’organització més de 185.000 euros des de la seua implantació.

Així mateix, reporta un menor cost ambiental en minimitzar el consum de plàstic del contenidor i la disminució de la petjada de carboni en emetre’s menys emissions de CO₂.

La jornada va estar centrada en casos d’èxit per a la reducció del plàstic als hospitals i el seu impacte en la salut. Així, responsables ambientals d’hospitals de Múrcia, Catalunya, Granada o Colòmbia van exposar les seues experiències per a utilitzar materials menys contaminants en bugaderia, material quirúrgic, botelles d’aigua, contractació sostenible o la metodologia per a una auditoria de residus plàstics.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*