L’Hospital de Manises agraïx a Bunyol la “comprensió i col·laboració” de tots amb el Pla de Desescalada

Post també disponible en: Castellano

L’Hospital de Manises ha agraït a l’Ajuntament de Bunyol la “comprensió i col·laboració” amb el Pla de Desescalada en l’assistència sanitària

Juncal Carrascosa, alcaldessa de Bunyol, rebia fa uns dies un mail d’agraïment per la comprensió i col·laboració rebuda en el procés de desescalada a la població de part de el Departament de Salut de Manises.da en la población de parte del Departamento de Salud de Manises. 

Diuen textualment: “Tras les diverses videocrides compartides esta setmana, volia donar-vos les GRÀCIES per la comprensió i col·laboració de quasi todos/as amb el Pla de Desescalada en l’Assistència Sanitària. Parle en nom de tot el Departament i de tots els sanitaris que som, que ho apreciem, sabent els mesos que deixem arrere i els que estan per llegar”.

Continuen dient: “Todos, inclosos vosaltres en els vostres municipis, hem passat moments realment durs i estic convençut que parle per todo/as quan dic que no volem tornar a repetir. Més encara, quan podem actuar prèviament per a evitar-ho. Sóc conscient, i la majoria de vosotros/as heu compartit i patit, que hi ha decisions difícils que són necessàries per a salvaguardar als nostres. D’ací, el Pla de Desescalada que vos hem compartit i que s’ha basat en grans principis a respectar:

  • La seguretat tant d’usuaris al rebre l’assistència sanitària; com la dels professionals que la presten. D’ací els dos circuits diferenciats, amb la dotació de personal necessària; l’assistència telemàtica, presencial y/o domiciliària segons tipus i clínica de pacients; el doble grup de professionals atenent simultàniament en forma presencial/telemática; la prescripció de PCR pels propis metges de familia…
  • La importància de cridar abans d’acudir al centre per a controlar com, quan i on es presta l’assistència, segons la clínica de cada persona i sempre, en condicions segures.
  • La garantia de l’assistència sanitària en totes les zones bàsiques, per mitjà de la reagrupació i organització dels professionals entorn dels centres de capçalera, seguint eixos criteris bàsics de seguretat i organització.

Si tots hem vist de la mà de ens i institucions sanitàries a tots els nivells la importància de la seguretat no ho és menys la Comunicació amb vosaltres; i la vostra amb la vostra ciutadania. És quelcom que des que ens coneixem he pretés i ara, compteu amb eixos materials que vos ajudaran a traslladar estos missatges i continuar afrontant esta situació junts i en la mateixa línea”, continuen assenyalant en el seu mail d’agraïment.

També confirmen estar treballant en alternatives perquè les telefonades que no puguen atendre’s en els Centres de salut (no tant per infraestructura com per personal atenent-les) , tinguen opció de deixar-les per escrit per a rebre contestació en menys de 24 horas”.

I ja finalitzen agraint, “nuevamente la nostra escolta activa, suggeriments, aportacions y/o crítiques constructives. Són sempre bienvenidas”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*