Tots els grups polítics de Xest acorden un pla econòmic per a fer front a la crisi del coronavirus

Post també disponible en: Castellano

Dilluns passat, 8 de juny, el ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat una modificació de crèdit per a escometre les primeres accions d’un pla de reactivació econòmica local per a afrontar la crisi ocasionada per la pandèmia. Les mesures que contempla el pla han sigut consensuades per tots els grups polítics amb representació en el ple, que han treballat conjuntament fins a arribar a un acord. Així, després de l’aprovació del crèdit necessari per a portar-les a cap, al finalitzar la sessió plenària, es va procedir a la firma.

Tal com es va anunciar en el ple, en els pròxims dies es detallarà el contingut del pla i s’anirà donant forma a cada una de les mesures per a poder implementar-les com més prompte millor i així alleujar la situació dels chestanos i chestanas en l’actual la crisi de la COVID-19. Entre les inversions més altes s’han estipulat 300.000 euros en subvencions per a autònoms i autònomes afectats per la crisi; 115.000 euros per a crear una borsa de treball amb la finalitat de reforçar els servicis i pal·liar la desocupació; prop de 70.000 euros per a màscares, que ja han sigut repartides entre la població; 60.000 euros per al foment de l’ocupació, 30.000 euros en beques per a jóvens; i 12.000 euros per a neteja i desinfecció especial d’edificis, entre altres.

Aquest pla contempla un bloc de primeres mesures, però atès que tindrà un llarg recorregut, s’anirà dotant econòmicament progressivament per posar en marxa noves iniciatives.

Altres despeses

La modificació de crèdit també va contemplar la quota anual de 92.647 euros corresponent a la compra dels terrenys on s’instal·larà la macrodepuradora, 22.000 euros en arranjaments de camins rurals i 13.000 euros per donar suport a al personal municipal en la realització de projectes.

Objeccions a la contractació

L’equip de govern va donar compte a ple dels contractes reparats per intervenció de 2019, que han passat de 30 a 20 des de 2015. A més es va anunciar que properament es licitarà un servei d’assessorament jurídic amb l’objectiu de reduir aquests inconvenients.

Ordenança per a la concessió de subvencions

A partir d’ara les subvencions que atorgue l’Ajuntament seguiran la “Ordenança general reguladora de la concessió de subvencions” que va aprovar ahir el ple per unanimitat. Així, entre els nous criteris s’estableix que les societats locals que sol·liciten subvencions han de presentar un pla per explicar com reverteix els diners concedit en benefici de la població.

Mocions

Esquerra Unida i Compromís van presentar conjuntament tres mocions. La primera, en favor d’un sistema sanitari públic i universal, i la segona, en defensa d’uns serveis mínims de qualitat; ambdues van ser aprovades amb l’abstenció de PP. La tercera moció demanava a el Govern l’eliminació de la regla de despesa i l’augment del finançament local i va ser aprovada per unanimitat.

A més, el Partit Popular va presentar una altra moció per demanar “la realització de test massius, habilitació d’espais per a la recollida de mostres, gratuïtat de les màscares i baixada de l’IVA de primera necessitat per evitar contagis”, que va ser aprovada per unanimitat amb l’acord de fer algunes modificacions per actualitzar-la entre tots els grups polítics. Les mocions es poden consultar al web municipal.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*