L’Hospital de Manises redueix un 50% els Emissions de Carboni

Desde su apertura, el centro hospitalario ha atendido a más de 1.364.000 pacientes.
L'Hospital de Manises redueix un 50% les emissions de carboni.

El Departament de Salut de Manises rep el segell de registre d’empremta de carboni que concedeix el Ministeri per a la Transició Ecològica

Aquest distintiu reflecteix el grau d’esforç de les entitats en la lluita contra el canvi climàtic a tres nivells: càlcul, reducció i compensació de la petjada de carboni

El Departament de Salut de Manises ha rebut el segell de registre de Petjada de Carboni que concedeix el Ministeri per a la Transició Ecològica a entitats compromeses en la lluita contra el canvi climàtic i que reflecteix la tasca del centre hospitalari en el càlcul, reducció i compensació de la petjada de carboni. I és que l’Hospital ha aconseguit reduir un 50% les seues emissions de carboni des de 2013 gràcies a l’aposta per un pla de gestió sostenible que s’està aplicant en totes les seues àrees. 

En aquesta línia, cal destacar que el departament de Salut de Manises consumeix energia elèctrica procedent, exclusivament, de fonts d’energia 100% renovables. Un dels objectius del Departament és la seva aposta pel compromís amb el medi ambient. Per a això, s’han posat en marxa projectes d’eficiència energètica entre els quals cal destacar que tots els centres compten amb un sistema d’il·luminació amb tecnologia LED amb consums inferiors als convencionals. En concret, l’Hospital de Manises disposa d’un sistema de regulació de l’enllumenat interior que redueix el consum d’electricitat en períodes on ja no cal mantenir la zona il·luminada. 

A més, s’han realitzat inversions per millorar els rendiments dels sistemes de producció de fred i de calor, s’han ajustat i millorat els sistemes de producció i distribució d’aigua calenta sanitària, reduint així la despesa en consum de gas associat a aquest sistema i finalment, s’ha instal·lat un mètode de monitorització en temps real dels principals consums elèctrics del centre hospitalari i nou centres de salut distribuïts en els 14 municipis als quals dóna servei el Departament que compta amb el suport de IVACE Energia i el cofinançament de la Unió Europea a través del programa FEDER s’han invertit 30.000 euros.

La posada en marxa d’aquestes accions respon a l’estratègia de Responsabilitat Social Corporativa del Departament centrades en la idea de ser respectuós amb l’entorn i eficients en el consum energètic. La línea de Trabajo en materia de 

RSC mediambiental, ha permès al centre obtenir importants certificacions. A més del registre de Petjada de Carboni certificada amb la ISO 14.064, s’ha obtingut la ISO 50.001 de gestió energètica i la ISO 14.001 per a l’Hospital, i els centres de salut tenen la certificació ISO 14001, implantant de mica en mica bones pràctiques mediambientals en els consultoris auxiliars .  L’Hospital de Manises també està adherit a la Xarxa Global d’Hospitals Verds i Saludables, una comunitat mundial d’hospitals, sistemes de salut i organitzacions que busquen reduir la seua petjada ecològica i promoure la salut ambiental pública. 

Edifici sostenible

L’edifici del propi Hospital compta amb un parc solar de 300 metres quadrats, instal·lat a la coberta de l’edifici, que permet generar aproximadament 12.000 litres diaris d’aigua calenta sanitària per a autoconsum. També disposa de 250 captadors solars capaços de produir 40.000 Wp d’energia elèctrica. Les àmplies zones enjardinades de l’hospital, uns 10.000 metres quadrats dels 55.000 metres quadrats de la parcel·la, es reguen per goteig amb l’aigua sobrant del procés d’osmosi inversa que abasteix l’hospital. Per al seu emmagatzematge, hi ha dos aljubs. També l’aparcament compta amb ventilació natural. 

Finalment, està dotat de sistemes per evitar la contaminació creuada i recuperar energia, així com de sensors per al bombeig d’aigua de refrigeració i calefacció. Els sistemes de distribució d’aire per cabal variable, les calderes d’alt rendiment i els grups refredadors d’alta eficiència contribueixen també a l’estalvi energètic.

10 aniversari de l’Hospital de Manises

Des de l’obertura a l’abril de 2009 de l’Hospital de Manises ens hem convertit en una referència de l’atenció sanitària de la Comunitat Valenciana per a oferir un servei d’excel·lència, humà, proper al pacient i innovador. El Departament de Salut de Manises dóna cobertura i assistència sanitària, tant ambulatòria com domiciliària a través de l’hospital, els centres de salut, consultoris locals, centres d’especialitats i Hospital de Crònics situat a Mislata, a més de 193.000 persones de 14 localitats. En este periodo de Tiempo el Hospital ha Consolidado un Equipo de más de 1,500 Profesionales Centrados en la assistència de Calidad al paciente y unos excelentes indicadores en excelencia y tiempos de espera en consultes e intervenciones quirúrgicas.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*