L’Hospital de Manises suma ja 16 especialitats acreditades per a la formació de futurs professionals sanitaris

Post també disponible en: Castellano

El Ministeri de Sanitat autoritza una nova acreditació MIR al servei d’Anestesiologia i Reanimació 

L’Àrea de Salut de Manises es consolida com a centre de referència en la formació sanitària en la Comunitat Valenciana, amb 391 residents provinents d’altres centres per a realitzar rotatoris i formar-se amb els professionals de Manises 

Des de 2014, l’hospital ha rebut a més de 8.054 estudiants de disciplines sanitàries en pràctiques mostrant així el seu compromís amb la formació dels professionals sanitaris del futur

El Ministeri de Sanitat acaba d’autoritzar una nova acreditació docent a l’Hospital de Manises. Una resolució de la direcció general d’Ordenació Professional del Ministeri de Sanitat acredita a la unitat docent d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital per a poder formar a futurs mèdics residents (MIR) en les seues instal·lacions.

D’aquesta manera, l’Hospital de Manises, integrat en la xarxa pública valenciana, compta ja amb tretze unitats docents acreditades i 16 especialitats per a la formació de metges, infermers i farmacèutics residents, amb la recent incorporació d’aquest servei al catàleg d’unitats reconegudes per a docència de futurs professionals de la sanitat. 

El gerent de l’àrea sanitària, el Dr. Ricardo Trujillo, ha explicat que aquesta autorització a la unitat d’Anestesiologia i Reanimació suposa “un reconeixement a la labor docent de l’Hospital de Manises en la sanitat pública valenciana des de fa anys”.

Aquesta unitat rebrà previsiblement als futurs especialistes previsiblement a partir de 2024 i acaba de sumar-se a les unitats ja acreditades de Pediatria, medicina Familiar i Comunitària, Radiologia, Medicina Interna, Neurofisiologia, Urologia, Oftalmologia, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Rehabilitació, Ginecologia i Obstetrícia i Medicina Intensiva, que formen als futurs especialistes en aquestes àrees mèdiques.

Aquestes unitats acreditades en Medicina se sumen a les especialitats en Infermeria (infermeria pediàtrica, familiar i comunitària, i obstètric ginecologia) i en Farmàcia Hospitalària, amb un total de 16 especialitats acreditades i més de mig centenar de futurs professionals en formació.

“Des de 2020, 60 professionals sanitaris han iniciat en el nostre departament la seua formació especialitzada, i s’incorporaran progressivament a un món laboral tan necessitat de recursos humans. Aquesta és una de les aportacions que el Departament de Salut de Manises està deixant al sistema sanitari valencià”, assenyala el director gerent del Departament de Salut de Manises.

En aquest sentit, l’hospital de Manises porta anys treballant en la formació de professionals de la medicina, temps en el qual ha posat en valor no sols el compromís amb la docència, sinó també amb l’assistència sanitària de qualitat i la investigació.

La docència, una prioritat

Així, el Departament de Salut de Manises ha anat configurant-se com a centre de referència en docència a nivell nacional. Mostra d’això és que des dels seus inicis l’àrea sanitària ha rebut més de 391 residents provinents d’altres centres sanitaris per a realitzar rotatoris i formar-se amb els professionals de Manises.

A més de les especialitats acreditades, el Departament de Salut de Manises continua formant any rere any a estudiants de grau, postgrau i centres de formació. De fet, des dels seus inicis, més de 8.054 estudiants de medicina, infermeria, odontologia, formació professional sanitària, fisioterapeutes o alumnes procedents d’altres disciplines de diferents universitats de la Comunitat Valenciana han realitzat pràctiques formatives en el Departament.

Només en 2022, l’àrea de salut de Manises ha destinat 91.450 hores de formació i ha realitzat 456 accions formatives internes i externes, tant a nivell individual com col·lectiu. 

“La nostra prioritat és la cura de la salut de les persones i la qualitat en l’assistència, per això apostem per l’aprenentatge i l’actualització dels coneixements dels nostres professionals, perquè estiguen al dia de les novetats i de les tècniques més innovadores, i alhora oferir una millor assistència a les persones que cada dia acudeixen al Departament” recalca Ricardo Trujillo.

Departament de Salut de Manises 

El Departament de Salut de Manises dona cobertura i assistència sanitària pública, tant ambulatòria com domiciliària a més de 199.000 persones de 14 localitats a través de l’Hospital de Manises, 9 centres de salut, 11 consultoris auxiliars, 2 centres d’especialitats, 1 centre de salut integrat, l’Hospital d’Aguts de Manises i l’Hospital de Crònics de Mislata. La cura de la salut de les persones que depenen del Departament és la màxima prioritat. 

En aqueix sentit, des del seu naixement en 2009, el Departament de Salut ha consolidat un equip professional centrat en l’assistència sanitària segura i de qualitat, amb especialitats de referència com a traumatologia (premiat com a millor servei públic pels TOP 20), matern-infantil (Premis Best Spanish Hospital Awards BHS) o bariátrica, entre altres. Ha aconseguit uns excel·lents indicadors en accessibilitat i temps d’espera, consolidant-se com un dels centres amb menor demora de la Comunitat Valenciana. Ha obtingut el tercer lloc en la qualificació de centres de la Comunitat amb millors indicadors de qualitat assistencial segons Merco. 

L’Hospital de Manises és el centre sanitari públic amb més àrees acreditades per diferents normes de qualitat segons el Registre Autonòmic de Certificacions en Qualitat de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Així, el centre compta amb la màxima acreditació QH que ha atorgat IDIS en 2020. El Departament de Salut de Manises és l’únic que té tots els seus centres de salut certificats amb l’ISO 9001:2015 i amb l’ISO 14001:2015.

És a més un dels deu hospitals d’Espanya més compromesos amb l’acció climàtica. Així ho ha reconegut Ecodes. Des de 2013, l’Hospital de Manises ha aconseguit anar reduint les seues emissions de carboni un 67% i reduir notablement els seus principals consums energètics, establint com una altra de les seues prioritats el respecte i cura del seu entorn.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*