Literatura infantil i juvenil amb valors a Xest

La escritora Rosana Gutiérrez Tapia junto a la concejala de cultura Mª Ángeles.
La escritora Rosana Gutiérrez Tapia junto a la concejala de cultura Mª Ángeles.

Post també disponible en: Castellano

La escritora Rosana Gutiérrez Tapia junto a la concejala de cultura Mª Ángeles.
L’escriptora Rosana Gutiérrez Tapia junt amb la regidora de Cultura Mª Ángeles.

L’escriptora Rosana Gutiérrez Tapia presenta els seus contes a Xest

Ahir, dijous 3 de gener, el saló de plens de l’Ajuntament va acollir la presentació de dos llibres destinats a públic infantil i juvenil amb temàtica mediambiental, a càrrec de la seva autora, Rosana Gutiérrez Tàpia, escriptora i teòloga que exerceix com a professora de Secundària des de fa més de dues dècades.

“Els textos de Rosana són una crida a l’acció per conscienciar de la importància que té el tema ecologista, amb valors familiars i d’amistat sempre presents”, explicava la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, durant la presentació de l’autora. “A més, aquests llibres contenen una proposta didàctica, de manera que es pot treballar amb ells amb l’alumnat de diferents nivells educatius i assignatures”.

Els llibres en qüestió es titulen Salvem La Terra i El bosc dels nens, han estat autoeditats, i es poden adquirir a través d’internet i en esdeveniments literaris, com fires i presentacions, en què participa l’autora.

“Aquests llibres que presento avui els vaig escriure per als meus fills, per transmetre’ls l’amor a la natura i el respecte als animals, entre d’altres valors, i aquesta va ser la millor manera que vaig trobar, inventar històries que cridessin la seva atenció”, explicava Gutiérrez. “Més tard, rellegint em vaig adonar que tenia un missatge important per als nens i nenes i el jovent i em vaig plantejar moure’ls per poder arribar a ells, que són el futur; tot i que també crec que és una lectura agradable per a les persones adultes. Estem en un punt en què ja no cal començar a parlar d’ecologia, cal actuar, cadascú ha d’aportar el seu granet de sorra per salvar el nostre planeta “.

Després de la intervenció de l’escriptora, que va exposar una breu sinopsi dels dos llibres, es va obrir la xerrada al púbic i van sorgir reflexions per part de pares, mares, educadors i educadores, sobre la comunicació amb els fills i filles, les formes d’apropar la literatura als més joves, la lectura en família, les possibilitats de treballar amb els llibres a les aules i la lectura com a eina per transmetre valors com l’amor de la família i l’amistat o la necessitat d’actuar per protegir la natura.

Salvem la Terra
Aquest llibre, dirigit a públic infantil i juvenil, té com a protagonista a Ikú, un xiquet esquimal que surt a pescar amb Gluby, la seva mascota. Tot d’una, la superfície gelada en la qual es trobaven es desprèn de la resta i s’allunyen del llogaret en què viuen amb la seva família al Cercle Polar Àrtic. L’iceberg navega a la deriva, però lluny de sentir por, els dos amics es preparen per viure una aventura inoblidable.

El Bosc dels xiquets
Aquest conte, concebut per als xiquets i les xiquetes que s’inicien en la lectura, se situa en Jamintel, un petit poble on passarà l’estiu Félix, un nen de 9 anys que gaudeix de la companyia dels seus avis després de viure un any bastant dur per la separació dels seus pares. La naturalesa i sobretot, els animals, apareixen també com a protagonistes d’aquesta història plena d’imaginació i endevinalles on els xiquets i els animals es fan inseparables.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*