L’IVAJ organitza el camp de voluntariat juvenil d’arqueologia el Castillet de Millares

Post també disponible en: Castellano

Un total de 15 joves de 18 a 30 anys han començat el seu voluntariat en la fortalesa islàmica 

El camp compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Millares yestá centrat en la història i el medi ambient 

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), ha organitzat el camp d’Arqueologia el Castillet de Millares per a joves de 18 a 30 anys, que es desenvolupa de l’1 al 15 d’agost dins del programa ‘Viu la Solidaritat’. 

El projecte inclou l’excavació en el Castillet de Millares, fortalesa islàmica que va ser catalogada Bé d’Interés Cultural en 2002, i activitats que tenen com a focus central la història i el medi ambient. A més, pretén fomentar la participació activa dels i les habitants del poble amb la col·laboració de l’Ajuntament de Millares. 

Així mateix, el grup de voluntariat desenvolupa excursions, visites culturals i xarrades; l’estudi per a l’obertura d’una sendera local, dinàmiques de grup, activitats esportives, jocs, així com rutes i trobades literàries. 

Les activitats, que es desenvoluparan durant les vesprades i caps de setmana, estan adaptades a les característiques de l’entorn i de les persones participants i són coordinades per un equip format per professionals de l’animació, sota la responsabilitat de l’IVAJ, que conviuran i participaran del camp. 

Els camps de voluntariat ajuden a donar a conéixer poblacions com Millares, l’art rupestre de les quals pertany a l’Arc Mediterrani de la Península Ibèrica, declarat Patrimoni Mundial per la Unesco en 1998. 

Aquest estiu, dels 8 camps organitzats en la Comunitat Valenciana, tres han sigut d’Arqueologia: Obradors, a Manises, del 27 juny a l’11 de juliol; la vila romana El Prat de Viver, del 10 al 23 de juliol, i la fortalesa islàmica El Castillet de Millares, de l’1 al 15 d’agost.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*