Els apicultors protesten enfront de la conselleria amb una ‘camionada’ de més de cent vehicles

Post també disponible en: Castellano

La sectorial apícola de AVA-ASAJA, al costat d’altres organitzacions i entitats del sector de la Comunitat Valenciana, ha organitzat hui un nou acte de protesta enfront de la Conselleria d’Agricultura amb una gran ‘camionada’.
Més d’un centenar de camions, furgonetes i vehicles particulars han partit des de Quart de Poblet amb destinació a la ciutat de València, ocasionant problemes de circulació en l’entrada de l’Avinguda del Cid i al voltant de la Ciutat Administrativa Nou d’Octubre. Allí mateix els representants del col·lectiu han estés una pancarta i han traslladat les seues reivindicacions a administracions i mitjans de comunicació.
El responsable de la sectorial d’apicultura de AVA-ASAJA, Pascual de la Vall, ha assegurat que “els apicultors valencians estem agonitzant després de moltes campanyes ruïnoses a causa de les adversitats climàtiques, la falta de solucions enfront de les malalties i l’escàs suport del govern valencià. Mentre altres comunitats autònomes recolzen amb ajudes suficients al sector, la Generalitat a penes aporta unes ajudes testimonials”.
Per això, el sector apícola reivindica un pla de xoc amb mesures de suport immediates i contundents que garantisca la viabilitat dels apicultors: ajudes agroambientals dignes, ajudes directes de 25 euros per rusc i no a la ‘pinyolà’.
Així mateix, critica la competència deslleial que suposa la mel procedent de països tercers, sobretot la Xina, que pressiona els preus en origen a la baixa malgrat tindre una pitjor qualitat i un major impacte mediambiental. No en va, les vendes nacionals, que estan molt parades per aquestes importacions, situen les cotitzacions en uns 3,2 euros per quilo, quan els costos de producció superen els 4 euros per quilo. En conseqüència, el sector apícola exigeix reciprocitat i un etiquetatge que distingisca clarament el producte de proximitat. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*