Ximo Puig anuncia el cierre perimetral de la Comunitat Valenciana durante 7 días

Post també disponible en: Castellano

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha comparecido este jueves por la tarde para anunciar el cierre perimetral de la Comunitat Valenciana, al menos, durante los próximos 7 días. Una medida que entrará en vigor a partir de las 12,00 horas de este viernes.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana per protegir la salut de la ciutadania davant de l’avanç de la pandèmia de COVID-19, de manera que, a partir d’aquest divendres, 30 d’octubre, a les 12.00 hores, i durant un període de set dies no es podrà entrar del territori valencià ni sortir-ne.

El president ha comparegut al Palau de la Generalitat acompanyat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per anunciar en roda de premsa les noves mesures destinades a fer front a l’expansió de l’coronavirus.

Aquest tancament perimetral de la Comunitat s’allargarà, inicialment, durant un període de 7 dies naturals, temps durant el qual la ciutadania valenciana sí que podrà desplaçar-se amb total llibertat entre municipis diferents i d’una província a una altra, tal com ha explicat el cap de Consell. Quedarà, per tant, prohibit entrar a la Comunitat o sortir-ne, amb algunes excepcions, com els desplaçaments per motius laborals, d’estudis, metges o per tornar a lloc de residència habitual o tenir cura de persones dependents, entre altres motius recollits en el nou decret. “Vam adoptar aquesta nova mesura per reforçar l’estratègia de prevenció que ens indiquen els experts de salut pública, per solidaritat amb la resta de territoris d’Espanya, que estan pitjor que nosaltres, i per la inacció i la confusió” que estan generant altres governs autonòmics , ha assenyalat el president, que també ha al·ludit a la necessitat d ‘ “evitar mesures més dràstiques per a la vida social i econòmica de les famílies, els treballadors i les empreses valencianes”.

El president, que ha destacat que s’està “en un moment molt preocupant” a tot Europa, ha assenyalat que “no hi ha oposició entre salut i economia” i ha remarcat que “protegir la vida dels ciutadans, i la seva salut, ha estat , és i serà la prioritat de el Consell “. “Res val més que una vida i, per desgràcia, estem perdent ja moltes”, ha indicat. El màxim responsable de el Consell ha recordat que, fa cinc dies, la Generalitat va limitar la mobilitat nocturna a tota la Comunitat Valenciana i l’evolució desfavorable de la pandèmia fa necessària l’adopció d’aquesta nova mesura. Ximo Puig ha subratllat que la Comunitat és l’autonomia que compta amb més rastrejadors d’Espanya: un total de 1.619, als quals se sumen els 150 nous rastrejadors de l’Exèrcit que s’incorporaran en breu.

El president també ha recordat que la valenciana és la comunitat amb la menor incidència de tota la península (menys de la meitat que la mitjana d’Espanya), però ha insistit en la necessitat d’anticipar-en l’adopció de mesures, després d’haver-se detectat que en dues setmanes, s’ha duplicat aquesta incidència, a el passar de 101 casos a 218, i que en una setmana, ha augmentat un 53%. El president, ha argumentat a més que, davant l’evolució de la pandèmia en tots els països de l’entorn i en la resta de comunitats, s’està “en una cursa de fons”, i no en “un esprint, amb arrencades i frenades “:” Per això, el que necessitem és una velocitat de creuer constant en els nivells de prudència i responsabilitat de cadascú “. “No hi ha llei ni policia més efectiva que la responsabilitat individual”, ha assenyalat el president, que ha apel·lat a “l’ ‘trellat’ valencià per sortir d’una situació per a la qual” no hi ha receptes ni solucions fàcils “.” Tots junts ho podem aconseguir “, ha afegit.

Mesures addicionals en municipis

Per la seua banda, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat una sèrie de mesures que afecten tant a localitats en les que ja s’havien adoptat mesures addicionals, com Onda, Guadassuar, Elx o Oriola, com a altres municipis que es considera que es troben en un nivell de risc alt. En aquest sentit, Barceló ha recordat que, amb data 16 d’octubre es van publicar al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana dues resolucions per les quals es van adoptar mesures addicionals durant 14 dies naturals, al municipi d’Onda a la província de Castelló, en el municipi de Guadassuar a la província de València, i en els municipis d’Elx i Oriola (nucli urbà i pedanies) a la província d’Alacant.

D’acord amb els últims informes, no s’ha apreciat millora en la situació a nivell epidemiològic. A Oriola i Elx la situació ha empitjorat, com demostren els indicadors de nivell de transmissió i d’utilització de sistema sanitari assistencial, mentre que a Onda i Guadassuar s’observa una tendència a l’estabilització, però sense un franc descens en el nombre de casos. El document d’actuacions de resposta coordinada pel control de la transmissió de COVID-19, acordat en Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut, situa aquests municipis en un nivell de risc alt, de manera que, a més de les mesures excepcionals adoptades per la resolució de 24 d’octubre, és convenient incrementar aquestes mesuras preventives per un període de 14 dies naturals, especialment les que fan referència a les limitacions d’aforament i mesures específiques per sectors, així com mesures relatives als centres residencials de gent gran i persones amb discapacitat.

Per aquesta raó, i d’acord amb aquests indicadors, la Direcció General de Salut Pública, proposa mesures preventives addicionals en els següents municipis: Morella, Nules, Onda i Vinaròs a la província de Castelló; Algemesí i Guadassuar a la província de València. A la província d’Alacant es prenen mesures addicionals a Crevillent, Elx, Elda, Ibi, Muro d’Alcoi, Petrer, el Pinós, i els 18 municipis que conformen el departament de salut d’Oriola: Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejúzar, Benferri, Bigastro , Callosa de Segura, Catral, Cox, Daya Nueva, Daya Vella, Dolors, Granja de Rocamora, Jacarilla, Rafal, Redován, Sant Isidre, Oriola i les seues pedanies L’Apareguda, Rincón de Bonanza, Desemparats, Arneva, Hurchillo, La Murada, la Matança, la Campaneta, Sant Bartomeu, Mare de Déu de l’Camí, Molins, Correntias, l’Escorratel (sense la zona de Costa i Torremendo, que pertanyen a el departament de salut de Torrevella). Les mesures afecten diferents àmbits.

En vetlles i enterraments, l’aforament es limita a un terç, amb un màxim de 25 persones en espais a l’aire lliure o de 15 persones en espais tancats. En el cas de celebracions, no superarà el 30% de la seva capacitat amb un màxim de 30 persones. Pel que fa a establiments i locals comercials minoristes i d’activitats de serveis professionals que no formin part de centres i parcs comercials, l’aforament es redueix a un terç, i en el cas dels mercats ambulants, es podran instal·lar fins a un màxim de l’50 % dels llocs habitualment autoritzats. També s’han adoptat mesures relatives a centres i parcs comercials, amb limitació de l’aforament a un terç. Per la seva banda, els establiments d’hostaleria i restauració no podran superar un terç de l’aforament, i el consum a les terrasses no podrà superar el 50% de l’aforament. A més, no es permeten els serveis tipus self-service o bufet. Als hotels i allotjaments turístics, les zones comuns no podran superar un terç del seu aforament. I a les biblioteques i arxius l’aforament es redueix a la meitat, així com als museus, sales d’exposicions, visites i altres activitats culturals en monuments i altres equipaments culturals. També en espais recreatius turístics, zoològics i aquaris.

En aquesta línia, també hi ha reducció a l’50% de l’aforament en cinemes, teatres, auditoris, circs de carpa i espais similars, així com recintes i establiments destinats a actes culturals i espectacles a l’aire lliure. En el cas de recintes i establiments en què se celebrin actes i espectacles a l’aire lliure, el públic ha de romandre assegut i no es podrà superar el 50% de l’aforament autoritzat. Pel que fa a l’activitat esportiva no professional ni federada, a l’interior de les instal·lacions esportives, fora de l’àmbit regulat pel Consell Superior d’Esports, no es podrà superar un terç de l’aforament, garantint ventilació. En les activitats grupals el màxim serà de sis persones i no es permetrà l’ús de vestidors ni dutxes. A més, les competicions i esdeveniments esportius es realitzaran sense públic. D’altra banda, també s’han adoptat mesures relatives a congressos, trobades, reunions de negocis, conferències i esdeveniments, on no es podrà superar en cap cas un terç de l’aforament. Tampoc estarà permès en locals i establiments en els quals es desenvolupin activitats de jocs i apostes.

En aquests locals, sempre que no se superi un terç de l’aforament autoritzat en cadascuna de les sales, l’ocupació màxima de cada taula serà de 6 persones. Les piscines recreatives hauran de respectar el límit d’un terç de la seva capacitat d’aforament per a les piscines tancades i de l’50% en piscines a l’aire lliure, tant pel que fa al seu accés com a la pràctica recreativa. I a les acadèmies, autoescoles i centres d’ensenyament no reglat, l’aforament tampoc podrà superar un terç de l’permès. Finalment, es contemplen mesures relatives a centres de gent gran i persones amb discapacitat, amb restricció de les visites, mantenint únicament les estrictament necessàries per raons sanitàries, les d’acompanyament en situació de mort imminent, les d’alleugeriment del descompensació neurocognitiva quan així ho consideri l’equip assistencial i les visites a residents amb infecció resolta en els últims 3 mesos, extremant les mesures de precaució. Això no obstant, es podrà autoritzar l’acostament de familiars amb cita prèvia per contacte visual, sense contacte físic i amb les màximes mesures de prevenció davant COVID-19.

En cap cas es permetrà l’entrada a persones amb símptomes respiratoris o febre. La resolució produirà efectes durant un període de 14 dies naturals a comptar des de i la seua publicació, aquest divendres, 30 d’octubre. Limitacions en seus festeres tradicionals Així mateix, la consellera ha avançat que les reunions a les seus festeres tradicionals radicades a la Comunitat Valenciana tindran la consideració de reunions de caràcter social pel que hauran de limitar-se a un màxim de sis persones.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*