Els residus augmenten un 10% en l’àrea de el Consorci València Interior davant l’augment de població durant el primer any de pandèmia

Los registros de generación de residuos indican un desplazamiento de población hacia el área consorciada por la crisis del Coronavirus

Post també disponible en: Castellano

El Consorci València Interior, que engloba els municipis de la Foia de Bunyol-Xiva, La Plana Utiel-Requena, Serrans, Camp de Túria i el Racó d’Ademús, ha vist incrementat un 10% la quantitat de residus durant l’any 2020, any de la pandèmia de l’COVID19. En altres àrees poblacionals, com la zona metropolitana de València, han disminuït les tones de residus respecte a 2019, però en part dels municipis consorciats s’ha produït un augment considerable en els residus que es dipositen tant en els contenidors de vorera com a la xarxa d’ecoparcs i Ecomòbils.

El creixement de les quantitats de residus generats és patent en comarques com La Foia de Bunyol-Xiva i Camp de Túria, on les segones residències han passat a ser ocupades tot l’any. Així, municipis com Alborache, Chiva, Godelleta, Benaguasil, Vilamarxant, Llíria o Bétera, entre altres, han augmentat les tones de residus durant el confinament i durant la desescalada.

Les dades parlen per si sols: els residus en general impliquen un augment de l’10%, passant de generar-170.586 tones a 2.019-186.944 el 2020. La borsa gris, és a dir, els residus que es dipositen barrejats, ha augmentat un 7%, passant de 111.447 el 2019 a prop de 120.000 en 2020. Però si alguna cosa ha cridat l’atenció són els residus dipositats en l’ecoparc, que s’han incrementat un 13%. El major augment en aquest tipus d’instal·lacions de l’CVI es deu als residus verds dipositats per la ciutadania, pujada que suposa un 26% més respecte a 2019, així com els estris i voluminosos que han augmentat un 16% durant l’any de l’confinament.

Augmenten un 17% els residus d’envasos lleugers

A això se li suma una pujada de l’21% en els residus verds municipals, passant de 14.946 tones a 2.019-23.570 tones el 2020. A més, s’han recollit 1.000 tones més de residus recollits separadament en els contenidors de vorera, fet que suposa un increment de el 9%. D’aquests, s’ha produït un augment de l’17% en els residus d’envasos lleugers (contenidor groc) i d’un 13% en el paper i cartró (contenidor blau).

Amb les xifres a la mà, si es comptabilitzen conjuntament tots els residus recollits separadament, és a dir, els dels contenidors de vorera blaus, verds i grocs, els ecoparcs fixos o mòbils i els residus verds municipals, l’increment de tots ells ens dóna com a resultat una pujada de l’15% de 2019 a 2020. O el que és el mateix, prop de 9.000 tones més en només un any.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*