Manises evita desplaçaments a l’hospital amb una aplicació web pionera que envia imatges de lesions cutànies des d’Atenció Primària al dermatòleg

Post també disponible en: Castellano

El Departament de Salut de Manises ha apostat per una modernització del sistema ‘Telederma’, implantant des de fa anys en aquest departament, mitjançant un programa informàtic innovador que facilita l’intercanvi de les imatges i augmenta la protecció de les dades del pacient.

Aquest servei permet millorar la coordinació entre els metges d’Atenció Primària i Atenció Especialitzada, agilitzant temps i evitant desplaçaments innecessaris als pacients.

Gràcies a aquesta mena de projectes Manises consolida la seua atenció integrada independentment de la localització dels pacients, afavorint la integració dels equips assistencials, i acostant l’atenció especialitzada a Primària i els centres de salut.

En 2023, s’han atés 725 casos a través d’aquest sistema, dels quals 283 han pogut ser tractats des d’Atenció Primària amb el suport de Dermatologia, sense necessitat de desplaçaments innecessaris a l’Hospital.

El Departament de Salut de Manises va ser pioner en la implementació del servei de Telederma, un sistema desenvolupat per l’equip mèdic i l’equip informàtic de l’Hospital de Manises en 2013 que permet als metges d’Atenció Primària realitzar consultes amb el servei de Dermatologia a través de l’enviament d’una fotografia del pacient. Això ha ajudat a atendre més ràpidament els casos greus, augmentar la col·laboració entre els nivells assistencials i garantir el tractament dels casos menys greus des de l’Atenció Primària, evitant d’aquesta manera desplaçaments innecessaris a l’Hospital. 

Ara, Manises ha decidit modernitzar aquest sistema amb la implementació d’un programa informàtic innovador a Espanya que optimitza l’intercanvi de les fotos i a més millora la protecció de dades dels usuaris, en treballar en el núvol i evitar l’emmagatzematge de les imatges dels pacients en dispositius. “El servei de Telederma ha funcionat molt bé durant tots aquests anys, i per això hem volgut anar un pas més enllà i actualitzar-lo als nous temps amb nou programa informàtic i una aplicació web”, ha explicat el responsable del projecte i Cap de Servei de Dermatologia de l’Hospital de Manises, Alberto Alfaro.

Aquest servei permet millorar la coordinació entre els metges d’Atenció Primària i Atenció Especialitzada, agilitzant temps i evitant desplaçaments innecessaris als pacients. Gràcies a aquesta mena de projectes Manises consolida la seua atenció integrada independentment de la localització dels pacients, afavorint la integració dels equips assistencials, i acostant l’atenció especialitzada a Primària i els centres de salut.

En aquest sentit, ha detallat que Telederma serveix perquè els metges d’Atenció Primària puguen garbellar i derivar a Dermatologia els casos que podrien ser greus o que els generen dubtes, tot això a través d’una imatge. “Ells fiquen en el sistema una fotografia amb l’explicació de la malaltia, i des de Dermatologia l’avaluem”, ha assenyalat.

“A partir d’ací, poden passar diverses coses: si veiem que el cas podria ser greu, citem al pacient per a veure’l en persona immediatament. Si veiem que l’assumpte es pot tractar fàcilment des d’Atenció Primària, el que fem és donar al mèdic indicacions sobre la patologia i el tractament”, ha indicat Alfaro. D’aquesta manera, ha detallat que en 2023 es van avaluar 725 casos a través de la imatge, dels quals 283 van poder ser atesos directament des d’Atenció Primària, evitant al pacient la visita a l’Hospital. 

“La diferència entre l’antic sistema i el nou, és la manera en la qual es prenen i es processen les imatges. Fa 10 anys, la tecnologia estava menys avançada i, per tant, hi havia centres en els quals havia d’anar una persona a propòsit a traure fotos amb una càmera al pacient, o eren els metges els que havien de guardar les imatges en els seus propis mòbils i ordinadors per a després enviar-les”, ha continuat en aquest sentit el doctor Alfaro.

“Això ha generat moltes vegades problemes per a descarregar imatges en els ordinadors, o problemes de logística i fins i tot de privacitat. Per això, encara que estem molt satisfets amb el funcionament de Telederma, des del servei de Dermatologia de l’Hospital de Manises considerem que havia arribat el moment de modernitzar-lo i adaptar-lo als nous temps”, ha explicat Alfaro.

Així, el nou sistema consisteix en la incorporació d’un nou programa informàtic que permet l’intercanvi d’imatges en el núvol amb totes les garanties de seguretat, de manera que el metge pot traure una fotografia amb el mòbil i pujar-la directament al sistema des de l’App, sense que aquesta s’haja de quedar guardada en la seua galeria d’imatges. “Això és un avantatge, primer, perquè agilitza moltíssim el procés i estalvia passos en l’intercanvi de la imatge. I segon, perquè es respecta molt més la intimitat del pacient”, ha valorat el cap de servei de Dermatologia i responsable del projecte.

En aquest sentit, Alfaro ha detallat que les fotografies “no deixen rastre” i van directes a l’historial clínic del pacient, al qual es pot accedir a través de la SIP. A més, el sistema també permet filtrar els casos “preferents”.

Un Departament de Salut integrat

A més d’agilitzar l’atenció sanitària i garantir la privacitat dels pacients, el servei de Telederma també permet una major integració del Departament de Salut, augmentant la coordinació entre els centres de salut i l’Hospital, i també entre els diferents nivells assistencials. En aquest cas, Atenció Primària i Dermatologia. 

“El que ens permet Telederma és una atenció especialitzada integrada, amb una comunicació contínua entre el metge de família i el dermatòleg. Per exemple, jo com a dermatòleg puc donar suport al metge de família que hi ha en el centre auxiliar de Loriguilla, permetent que el pacient tinga una atenció especialitzada en el seu propi centre sense haver de desplaçar-se fins a l’Hospital”, ha considerat el doctor Alberto Alfaro sobre aquest tema.

“L’objectiu és que, en la mesura que siga possible, el pacient puga ser atés en el lloc i en el moment que el necessita”, ha continuat en aquest sentit. “A més, el sistema també permet una continuïtat. Per exemple, si derive un cas a Atenció Primària perquè el tracten des d’allí, als 15 o 20 dies puc demanar un seguiment per a assegurar-me que el tractament ha anat correctament”, ha finalitzat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*