Manises habilita qüestionaris en el seu web per a garantir una atenció segura i de qualitat a la població

Desde su apertura, el centro hospitalario ha atendido a más de 1.364.000 pacientes.
L'Hospital de Manises redueix un 50% les emissions de carboni.

Post també disponible en: Castellano

El Departamento de Salud de Manises ha instalado en su página web dos formularios distintos para Atención Primaria y Centros de Especialidad

Estos cuestionarios tienen como objetivo agilizar la atención de sus pacientes manteniendo a la población informada y atendida

El Departament de Salut de Manises ha habilitat uns formularis a la seua pàgina web per millorar l’assistència telemàtica dels seus pacients i reduir al mínim el temps d’espera de les persones que necessiten tant informació i atenció en els centres de salut com resoldre dubtes de cites o proves a l’Hospital o Centres d’Especialitats. Aquesta mesura s’emmarca en la recomanació als ciutadans de posar-se en contacte amb els centres de salut prèviament a la seua visita i se suma al pla de desescalada plantejat pel Departament de Salut de Manises per a garantir la seguretat de pacients i professionals i assegurar així la atenció sanitària de tota la població.

Les dades dels pacients són recollits directament a través del web de l’Hospital i s’automatitza el seu enviament als centres de salut deixant registre de la “crida” o necessitat d’assistència sanitària per part dels usuaris. D’aquesta manera, es pretén que l’atenció siga més eficient, alleujant la pressió telefònica en els Centres i deixant lliures les línies telefòniques per a realitzar les crides que resolguen directament les necessitats assistencials i hi haja una comunicació més fluida entre la població i el Departament de Salut de Manises. A més, estos formularis tenen com a objectiu evitar les visites innecessàries als centres sanitaris.

En la pàgina web es poden trobar dos formularis amb l’objectiu que un arreplegue informació relacionada amb l’Atenció Primària i un altre pel que fa a el Centre d’Especialitats i / o Hospital. Pel que fa a l’formulari sobre el Centre d’Especialitats, recull la informació personal de l’pacient, així com el motiu de la consulta: demanar cita, recuperar una cita prèvia a la pandèmia, empitjorament de la malaltia o per motius relacionats amb la medicació. El formulari també permet escollir l’especialitat de la qual es precisa la informació i, en el cas que fos necessari, indicar les proves pendents de realització. L’enviament automatitzat d’aquesta informació permet resoldre els dubtes i en funció de l’motiu, actuar amb les proves pertinents o amb consultes (presencials o telemàtiques)

Per la seua banda, en el qüestionari relacionat amb Atenció Primària ajuda a que els professionals puguen atendre correctament les necessitats de tots els pacients. Amb les dades aportades en el formulari, el personal administratiu podrà posar-se en contacte amb el pacient i agilitzar d’aquesta manera l’atenció sanitària sense necessitat de cridar per telèfon directament a centre corresponent.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*