Martínez Dalmau no descarta la compra per emergència dels habitatges de la Pobla de Vallbona per garantir una alternativa habitacional a les famílies

Post també disponible en: Castellano

El vicepresident es reuneix amb l’alcalde per estudiar solucions per a les 31 famílies afectades pel desnonament previst per a aquest dimecres i que ha estat ajornat

Han acordat crear una comissió mixta de seguiment formada per representants de la Conselleria d’Habitatge, Ajuntament, la PAH i veïnat

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s’ha reunit amb l’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, per estudiar solucions conjuntes per a les 31 famílies afectades pel desnonament que estava previst per avui i que ha estat ajornat a el proper 8 de febrer. Allà ha declarat que no descarta la compra per via d’emergència d’aquests habitatges per garantir una alternativa habitacional a aquestes famílies.

En la seua visita a la Pobla de Vallbona, ha volgut conèixer de primera mà la situació d’aquestes famílies i ha conversat amb elles. “Ens han mostrat la seva satisfacció i la seva tranquil·litat perquè saben que les institucions estan al seu costat”, ha assegurat Dalmau. Així mateix, també ha volgut ressaltar el treball de carrer realitzat per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), que ha denunciat aquestes agressions contra el dret de l’habitatge.

Martínez Dalmau també ha mostrat la seva satisfacció per la suspensió d’aquest desallotjament, “l’amenaça més important que hem tingut en els últims anys de 38 famílies que s’anaven a anar al carrer. Més de 90 persones que, si les institucions valencianes no haguessin actuat amb serenitat, ara tindrien una situació enormement complexa”.

El vicepresident ha declarat que l’aplicació dels mecanismes de la llei han fet que finalment se suspengués el desallotjament i ara “és temps de buscar solucions que passen majorment perquè la gent pugui romandre a casa seva”. Entre elles hi ha la negociació amb els fons d’inversió, propietari dels habitatges, a través de lloguers socials ja que, segons ha assenyalat, “aquestes famílies en cap moment s’han negat a pagar qualsevol tipus de lloguer”.

Una altra de les solucions plantejades és la compra directa dels habitatges per part de les institucions valencianes perquè formen part de parc públic de la Generalitat i acordar un lloguer social amb les famílies.

Col·laboració entre administracions

Així mateix, el vicepresident ha agraït la feina feta i la col·laboració de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona. “Quan les institucions treballen conjuntament a favor de les persones, són les persones les que sempre surten guanyant”.

Des que la PAH va posar en coneixement de la conselleria el desallotjament, la Direcció General d’Emergència Habitacional es va posar a treballar conjuntament amb l’Ajuntament per trobar una solució a aquestes famílies.

L’objectiu era aconseguir la suspensió de l’desallotjament previst per avui i disposar d’uns mesos per estudiar les possibles opcions habitacionals i donar una resposta efectiva, causant el menor perjudici possible. Després dies intensos de reunions i tramitacions es va aconseguir el primer pas, la suspensió de l’desallotjament per part del Jutjat de Llíria, ja que els informes de vulnerabilitat presentats pels serveis socials municipals demostren que aquestes famílies no disposen d’una altra alternativa habitacional.

Ara es torna a posar en marxa la maquinària perquè en aquests dos mesos es puga buscar una solució conjunta entre la Conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament.

A la reunió d’aquest dimecres, el vicepresident ha estat acompanyat pel secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, César Jiménez, i la directora general d’Emergència Habitacional, Pura Peris. En ella s’ha acordat crear una comissió mixta de seguiment formada per representants de la Conselleria, el consistori, la PAH i els propis veïns.

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, s’ha felicitat pel resultat i ha assegurat que s’ha guanyat temps perquè les institucions negociïn: “La nostra intenció és aconseguir un lloguer social per a aquestes famílies i s’ha demostrat que quan les institucions van a una i hi ha una clara determinació de reconèixer el dret a l’habitatge, les coses s’aconsegueixen”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*