Marzà: «La piscina olímpica de Xest és un espai per a poder acompanyar millor als nostres esportistes»

Post també disponible en: Castellano

El titular d’Esport de la Generalitat, Vicent Marzà, acompanyat pel director general d’Esport, Josep Miquel Moya, ha visitat les obres de reparació i posada en marxa d’una de les dues piscines olímpiques descobertes de el Centre Educatiu de Xest, que estaven en desús des de fa anys.

Les obres avancen a bon ritme i es preveu que estiguin acabades en uns mesos perquè siguin utilitzades pels esportistes dels plans d’especialització esportiva, per les seleccions i pels equips internacionals en estades de tecnificació.

Després de la visita, el conseller ha manifestat que “hem comprovat l’evolució de les obres de la que serà la primera piscina olímpica de 50 metres homologada per a competicions i entrenaments de tecnificació a disposició el Centre de Tecnificació de Xest”.

“Una piscina moderna que comptarà amb uns dispositius especials per millorar la tècnica dels nedadors i nedadores i, per tant, vam construir un espai per poder acompanyar millor als nostres esportistes d’elit i continuar avançant en la ‘Comunitat de l’Esport’ que ja som, i que volem ser encara més “, ha explicat.

La Generalitat ha destinat gairebé 700.000 euros per dur a terme la primera fase de les actuacions de la piscina olímpica. S’està reconstruint la base de la piscina calefactada, renovant els sistemes de depuració i adaptant les seves característiques als entrenaments ia la competició d’elit. A més, la piscina tindrà una galeria subaquàtica que permetrà gravar vídeos per facilitar l’anàlisi i la millora de la tècnica de natació.

Finalitzada la primera fase de l’obra, es completarà la remodelació amb la construcció de vestidors i lavabos adaptats, la instal·lació de sistema de calefacció de l’aigua de la piscina i la col·locació d’una manta tèrmica per cobrir-la.

Josep Miquel Moya ha destacat que “un dels objectius estratègics d’Esport és el foment de la tecnificació esportiva i la formació dels alumnes dels plans d’especialització esportiva de Xest, per això invertim en la millora de les infraestructures de l’complex perquè el alumnat pugui entrenar en unes condicions òptimes “.

“A l’habilitació de la piscina sumem també la construcció d’un nou camp d’hoquei herba, una aposta ferma per ser un punt de referència en les estades de tecnificació”, ha afegit.

La posada en marxa de la piscina olímpica calefactada suposa un gran pas endavant per a la tecnificació esportiva i el seguiment de l’alumnat de l’complex, que fins ara utilitzava la piscina coberta de 25 metres per entrenar, i en uns mesos podrà fer-ho en una piscina homologada i amb tots els mecanismes per facilitar el seu aprenentatge.

Finalment, Vicent Marzà ha afegit que “un dels pilars fonamentals pel qual som ‘Comunitat de l’Esport’ és perquè el nostre territori reuneix les característiques idònies per entrenar i practicar esport, entre elles perquè disposem d’unes instal·lacions de primer nivell”.

En els últims anys són moltes les seleccions i clubs de tot el món que han visitat el nostre territori per fer estades de tecnificació en instal·lacions com el Centre Especialitzat d’Alt Rendiment de Ciclisme, el de Pilota o l’Alqueria de l’Judo “, ha assegurat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*