Medi Ambient suspén de manera cautelar l’autorització de la planta de reciclatge de Requena i imposa mesures a l’empresa

Post també disponible en: Castellano

La Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental estudia noves actuacions que puguen derivar en la clausura definitiva de la instal·lació

La Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha suspés de manera cautelar l’Autorització Ambiental Integrada de la planta de reciclatge de Requena i ha imposat mesures a l’empresa gestora. La Direcció General també estudia noves actuacions que puguen derivar en la clausura definitiva de la instal·lació.

Així ho ha anunciat el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Jorge Blanco, qui ha confirmat que els tècnics de la Conselleria s’han desplaçat de nou al municipi i han tornat a traslladar a la població les anàlisis de la qualitat de l’aire, que confirmen que els registres estan dins dels paràmetres permesos.

En la resolució signada pel director general, es comunica que, a més del tancament cautelar de la instal·lació, l’empresa ha de retirar totes les restes calcinades, així com els possibles apilaments no afectats mitjançant un gestor autoritzat.

La Conselleria de Medi Ambient ha mantingut un contacte directe amb els ajuntaments afectats des de l’inici de l’incendi en la planta. Entre les actuacions de la seua competència, ha mantingut en la zona una estació de mesurament de qualitat de l’aire i ha sol·licitat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer col·laboració per a les respectives anàlisis.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*