Més d’un centenar de veïns i veïnes de Xest assisteixen a les protestes per la crisi del sector agrari

Post també disponible en: Castellano

Aquest matí prop de 800 tractors i uns 6.000 manifestants han col·lapsat València per a protestar pels baixos preus en origen dels productes agrícoles i ramaders. El sector agrari de Xest també ha estat present a la manifestació amb prop de 150 veïns i veïnes de la localitat que han acudit a la capital a reivindicar mesures perquè els preus que perceben pels seus productes cobreixin al menys els costos de producció.

“Aquesta manifestació recull les reivindicacions dels agricultors i agricultores de tot Espanya pel que fa a preus dignes i condicions favorables per al desenvolupament de l’activitat agrícola”, apuntava el regidor d’Agricultura, Francisco Llorens. “El sector agrari de Xest ha donat suport massivament aquesta manifestació en defensa de la seva manera de vida i des de l’Ajuntament donem suport les seves reivindicacions i ens comprometem a fer tot el que estigui al nostre abast perquè arribin a concretar mesures efectives per al camp”.

“Sense agricultura no hi ha futur en els pobles”, “L’agricultura no es llença a les escombraries” o “L’Agricultura és cultura i no un esport d’aventura”, són alguns dels lemes que s’han pogut veure durant el recorregut que ha començat a la plaça Sant Agustí cap a les 11 hores i ha travessat les principals artèries de centre per finalitzar davant la delegació de Govern.

“Cal tornar la dignitat a camp. L’agricultura és educació bàsica. D’ella depèn la sobirania dels pobles. Si un país no pot garantir els recursos agrícoles està perdut “, ha assenyalat la regidora Mª Ángeles Llorente durant el recorregut. “Cal derogar acords internacionals de lliure comerç que perjudiquen el camp espanyol, intervenir en les polítiques de preus i generar polítiques que permetin als agricultors la supervivència de l’món rural”.

Per la seva banda, el regidor José Vicente Guijarro ha posat l’accent en el dumping i en els marges de benefici dels intermediaris. “A la Comunitat Valenciana sabem el que ha perjudicat l’entrada de taronja sud-africana sense passar els controls sanitaris als quals se sotmet el producte valencià; tot això, més els preus que els intermediaris negocien per obtenir una plusvàlua que no els correspon, ha redundat en que el camp valencià i l’espanyol estigui a punt d’arribar a desaparèixer “.

“Des de l’àrea de Medi Ambient, de la qual sóc responsable a l’Ajuntament, he de destacar que tenir cura de l’agricultura és el primer pas per lluitar contra el canvi climàtic; què es planta, com es planta i com es cuida és decisiu “, destacava el regidor David Pujals.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*