Millares acull aquest cap de setmana el XXIX Campionat Internacional de Tir amb Arc Prehistòric

Millares, capital de la prehistoria valenciana.
Millares, capital de la prehistoria valenciana.

Post també disponible en: Castellano

Millares, capital de la prehistoria valenciana.
Millares, capital de la prehistòria valenciana.

Millares acull aquest cap de setmana la 29 edició del Campionat Internacional de Tir amb Arc Prehistòric i Propulsor, una competició que empra estris de caça o de guerra fabricats amb els materials amb què es feien a la prehistòria.

«Aquesta iniciativa busca incentivar els més de 60 inscrits, en les seves tres categories, masculí, femení i nens i nenes perquè s’aprenguin i estudiïn com es caçava i guerrejava en aquest període històric, construint el seu propi material de la manera més semblant a la forma prehistòrica », segons ha informat Trini Martínez des de l’organització: arquivolta, Patrimoni i Societat.

En aquest campionat internacional, que per primera vegada se celebra a la Comunitat Valenciana, per a la seva primera mànega s’ha triat el municipi de Millares «per la seva gran riquesa en jaciments prehistòrics», segons Trini Martínez.

Ja que dissabte al matí s’ha programat a més de la rebuda dels participants, una visita guiada al jaciment d’art rupestre valencià de «L’abric dels Chorradores» que està prop del nucli urbà. «Després de la visita hi haurà un dinar de germanor per canviar impressions i ja a la tarda començarà la competició de tir amb arc, en la qual les 30 dianes ambientades amb peces de caça que es disposaran al llarg del recorregut del barranc de« El Naixement »que passa per Millares, i segons es doni a una o altra espècie de la qual es tracti té una distància reglamentada, amb una diana molt més gran i una puntuació».

«El metall, plàstic o els materials sintètics i els seus derivats estan prohibits, encara que es permet l’ús de coles moderns per enganxar les plomes que és el que li dóna estabilitat a les fletxes».

Són ja més de mig centenar d’inscrits de tot Espanya. Els competidors, procedent, a més de la Comunitat Valenciana, del País Basc, Navarra, Catalunya, Andalusia, Comunitat de Madrid, Aragó, la Rioja, Castella la Manxa i França, segons ha indicat Trini Martínez.

«Cada participant triarà la forma i dimensions del material, tot i que es demana que s’assembli en el possible als estris prehistòrics o etnogràfics coneguts», ha afegit.

Jocs d’armes prehistòrics

Els jocs d’armes prehistòriques són proves esportives que fan servir estris, de caça o de guerra, utilitzades durant la Prehistòria, en la qual no es coneixien ni els metalls ni l’escriptura. Al llarg del campionat europeu es contemplen dos tipus de proves: el tir a la diana amb propulsor, i el tir a la diana amb arc.

Tota persona, sense distinció d’edat, sexe o nacionalitat, és admesa a participar al campionat d’Europa de tir al propulsor i l’arc prehistòric. La forma i dimensions del material són lliures i deixades al criteri de cada participant.

La competició es completarà amb un sopar de germanor, la nit del dissabte 30 de març, a Millares amb tots els participants i acompanyants, juntament amb els organitzadors del campionat.

Els interessats a participar en aquesta convocatòria poden efectuar la seva inscripció a l’adreça web http://tiroprehistorico.arquivoltaps.com

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*