Molt picor, bambolles o lesions violàcies són els símptomes de les picadures de mosquit tigre

Post també disponible en: Castellano

“Especialistes de Manises recomanen aplicar fred local i evitar rascar les lesions perquè augmenten la grandària, picor i inflamació d’estes

Si la inflamació és molt cridanera, el dolor és intens o apareix febra és necessari acudir a Urgències

Durant l’època d’estiu ens trobem ben sovint el problema de picadures d’insectes, majoritàriament, mosquits. En els últims anys, els mosquits tigre han arribat des del continent asiàtic al litoral mediterrani per a quedar-se. Ben sovint, les seues picadures s’assemblen a les picadures dels mosquits habituals, no obstant això, estes picades solen ser més doloroses, piquen més, produïxen bambolles i lesions violàcies. Quan açò ocorre, “lo primer que hem de fer és aplicar fred local i evitar rascar les lesions ja que afavorix l’alliberament de mediadors inflamatoris que augmenten la grandària, picor i inflamació i podria afavorir sobreinfeccions secundàries de la piel”, indica la Dra. María Elena Álvaro Toquer, del Servici de Pediatria de l’Hospital de Manises.

A més, quan estes picadures es produïxen en xiquets molt xicotets, sobretot en xiquets de bolquers i lactants, cal controlar els símptomes i aspecte d’estes picadures ja que en estos casos solen ser més perilloses. “Cuando l’aspecte de la picadura és roín i si la inflamació és molt cridanera, el dolor és intens o apareix febra és necessari acudir a Urgencias”, indica l’especialista, qui afig que qualsevol picadura i els símptomes produïts seran més greus com més baixa siga l’edat del xiquet.

I, com podem evitar-les?

Per a evitar les picadures, la Dra. Álvaro Toquer recomana estar atent quan el xiquet es trobe en entorns en què habiten este tipus de mosquits, com pot ser en llocs aigua estancada com a piscines, bidons o abeuradors de mascotes. Per tant, és important intentar buidar, cobrir o recanviar l’aigua ben sovint.

Respecte als repel·lents, l’especialista aconsella usar productes d’aplicació tòpica, però assenyala que “los braçalets i pegats no són efectius. Els repel·lents més eficaços són els que contenen DEET, la concentració dels quals pot variar entre el 10% i el 40%. Quant major siga la concentració més duradora serà la seua protecció. No obstant això, cal tindre en compte que les concentracions superiors al 30% no oferixen més avantatges i no es recomanen en xiquets. “En general, este producte ha d’evitar-se per davall dels 2 años”, conclou la doctora.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*