Mompó anuncia la creació d’un departament d’Agricultura en la Diputació de València per a revitalitzar el sector

Post també disponible en: Castellano

El president de la Diputació, Vicent Mompó, ha avançat també la implementació de l’Oficina d’Atracció d’Inversions, per a “fomentar la innovació, l’emprenedoria i la generació de treball local”.

Mompó ha fet estos anuncis en la presentació del programa de prevenció d’incendis ‘València Biovaloriza’, que lidera la Diputació.

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha anunciat la creació d’un departament d’Agricultura. “Ho implementarem per primera vegada per a revitalitzar el sector, recuperar explotacions i fer-les més competitives, fomentant el producte local i promovent la seua exportació”, ha explicat el president.

Igualment, ha avançat que la corporació provincial “implantarà l’Oficina d’Atracció d’Inversions per a estimular la transformació i l’envasament de productes en el nostre territori, fomentant la innovació, l’emprenedoria i la generació de treball local”.

“Es tracta d’aprofitar els nostres recursos en benefici de la ciutadania i el medi ambient”, ha destacat Mompó en la inauguració de la jornada de presentació del projecte ‘València Biovaloriza’. Una iniciativa basada en la reducció de la massa forestal en zones d’alt risc d’incendis i l’aprofitament de la mateixa per a generar energia neta.

El programa, que ja ha començat a desenvolupar-se, actuarà sobre 200 hectàrees de terreny forestal dels termes de Llíria, Serra i Requena i compta amb un pressupost de dos milions d’euros fins a desembre de 2025. “És un projecte molt ben pensat, esperem que tinga èxit i ho puguem implantar en tot el territori”, ha declarat el president de la Diputació.

En la mateixa línia, ha argumentat, “volem crear cadenes de valor locals i xarxes globals que impulsen la nostra indústria verda. Volem que la província de València siga un referent en la bioeconomia, en la lluita contra el canvi climàtic i en la generació de llocs de treball verds”.

Per part seua, el diputat de Medi Ambient, Avelino Mascarell, qui també ha participat en la presentació, ha destacat que “este programa oferix una solució innovadora basada en tres pilars: aprofitar els recursos de les neteges forestals, que ara es tracta com a ‘residu’, per a generar energia neta, reduir el risc d’incendis i, al mateix temps, fomentar l’ocupació local i revitalitzar les nostres àrees rurals”.

Entre altres, a més han participat en esta jornada celebrada en el MuVIM, la directora general de Prevenció d’Incendis Forestals, Rosa María Touris López i la cap de l’àrea de Bioeconomía de la Fundació Biodiversitat, Lucía Sáez Béjar.

‘València Biovaloriza’ és un projecte liderat per la Diputació en el qual també participen la Mancomunitat de Camp de Túria, la Mancomunitat d’Interior Terra del Vi, els municipis de Llíria i Serra, la Universitat Politècnica de València (UPV), i la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat pels fons NextGenerationEU.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*