Mompó defén el dret dels ciutadans a la propietat privada i emplaça al Govern de Sánchez a «actuar ja contra els okupas»

Post també disponible en: Castellano

El Grup Popular en la Diputació proposarà un conveni amb el Col·legi d’Advocats per a assessorar als ajuntaments i atendre les víctimes

Els actes d’okupación il·legal de vivendes s’han multiplicat en els últims mesos i «los veïns han de tindre seguridad»

Mompó en la seua visita a Torrent s’ha sumat a la iniciativa del PP en tots els ajuntaments per a presentar mocions per a «luchar contra esta alifac social»

Entén que hauria d’haver-hi un consens polític sobre esta qüestió i denúncia la justificació que es fa d’esta activitat des de Podem

El president provincial de l’PP de València, Vicente Mompó, -al costat de la presidenta regional de el partit, Isabel Bonig, i el diputat nacional Luis Santamaría- ha acompanyat la portaveu a l’Ajuntament de Torrent, Amparo Folgado, per analitzar la problemàtica de la okupació il·legal d’habitatges al municipi i per a sumar-se a la campanya nacional del partit per «lluitar contra aquesta xacra social».

Mompó ha defensat a l’Ajuntament de Torrent que «no hi ha cap Estat democràtic lliure que no defense de manera oberta el dret a la propietat privada dels ciutadans». Per al dirigent provincial el Govern que encapçala Pedro Sánchez hauria «actuar ja contra els okupes» i no mirar cap a una altra banda ni sumar-se a la justificació que fa Podem d’aquest tipus d’actes delictius.

«El Partit Popular sí que es va a preocupar d’aquest assumpte perquè els veïns han de tenir seguretat» i per això es presentaran mocions en els 7.000 ajuntaments on el partit té representació perquè «no continue augmentant el nombre de casos i es millori en l’efectivitat a l’hora dels desallotjaments ».

En el cas de la Diputació de València, el Grup Popular va reclamar la creació d’una oficina -a través d’un conveni amb el Col·legi d’Advocats- per prestar assessorament jurídic als ajuntaments i coordinar les accions de Cossos i Forces de Seguretat de l’ estat amb les policies locals.

Aquesta oficina també prestaria assessorament en mediació per atendre les víctimes d’ocupacions il·legals d’habitatges i a les comunitats de veïns dels immobles que es vegen afectats per aquesta xacra social.

Vicente Mompó ha recordat que a Torrent hi ha okupacions «a la urbanització de Calicanto i en molts altres llocs de la província com Chiva, Alberic i en altres poblacions de les comarques de la Costera, l’Horta Nord i l’Horta Sud. És una cosa que s’ha estès per tota la nostra geografia ».

En els primers sis anys s’han incrementat les okupacions d’habitatges «gairebé un 30% respecte a l’any passat atenent les denúncies registrades als jutjats valencians», ha indicat Mompó, que recorda que en el conjunt d’Espanya en el que portem de 2020 ja són més de 3.700 les denúncies realitzades.

«Hi hauria d’haver un consens polític al voltant d’aquesta activitat il·legal perquè tothom entén que de la mateixa manera que no es pot robar un cotxe no es pot ocupar un habitatge», ha assenyalat el president provincial.

Entre les mesures proposades pel Partit Popular per acabar amb aquesta agressió contra la propietat privada que pateix Espanya, Mompó ha destacat la de «promoure el desallotjament d’okupes en 12 o 24 hores, així com impulsar la reforma legislativa perquè l’okupació amb violència es castigue amb penes de presó d’1 a 3 anys i la incitació a l’okupació amb penes de 3 mesos a 1 any de presó».

El president provincial també ha recalcat que cal que «les comunitats de propietaris i les persones jurídiques puguen acudir als tribunals, com és important no permetre als okupes empadronar-se a l’habitatge que hagen ocupat de manera il·legal».

Finalment, ha insistit que «cal protegir els ciutadans i no deixar-los indefensos davant aquestes okupacions que contribuixen a soscavar els fonaments de qualsevol país democràtic. Per a això hem de tenir les eines necessàries per tallar de manera àgil i efectiva aquestes actuacions que moltes vegades, més enllà de situacions individuals emmascaren l’activitat de veritables màfies».

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*