Mompó denuncia que «una vegada més Gaspar abandona als municipis afectats per les pluges»

Post també disponible en: Castellano

Lamenta la falta de reacció de la corporació provincial i la negativa a acceptar mesures preventives proposades pel Grup Popular
Ha criticat la «distància enorme que existeix entre el ritme d’acció de la Diputació i el dels pobles i la pròpia societat»

El president del Partit Popular de la província de València i portaveu en la Diputació, Vicente Mompó, ha visitat aquest matí les localitats de Pedralba i Benaguasil per a comprovar els danys provocats per les fortes pluges caigudes en els últims dies. Ha estat acompanyat pels alcaldes de totes dues localitats, Sandra Turégano i Ximo Segarra, així com per la secretària general provincial, Reme Mazzolari i el portaveu a Vilamarxant, Héctor Troyano.

Mompó ha lamentat les destrosses i al mateix temps ha criticat que «una vegada més el president de la Diputació, Toni Gaspar, abandona als municipis afectats per les pluges». Ha censurat que «Gaspar ni està ni se li espera. Els ajuntaments hauran d’afrontar aquesta situació, de nou, solos i sense ajudes».

L’última depressió aïllada en nivells alts de l’atmosfera (DANA) ha deixat pluges torrencials en diferents punts de la Comunitat Valenciana, ha provocat innombrables danys en habitatges, zones industrials i agràries, així com nombrosos talls de serveis d’electricitat i transport.

Un dels municipis més afectats de la província de València ha sigut Pedralba, on es van registrar 115 litres per metre quadrat, segons l’Associació Valenciana de Meteorologia. De fet, en la matinada del dijous, els serveis d’emergència van haver de realitzar diversos rescats i acovardisques en els punts més afectats.

Propostes rebutjades
Mompó ha recordat que el mes de març passat «el nostre diputat Ximo Segarra va instar la Diputació que elaborara una guia metodològica per a la redacció de plans municipals d’adaptació al risc d’inundació». Aquest instrument «permetria als ajuntaments realitzar un diagnòstic del sistema de drenatge, així com conéixer i seleccionar les mesures i actuacions més viables per a afrontar aquests episodis».

No obstant això, «la proposta va ser rebutjada pel simple de fet que va ser una petició del Grup Popular», ha denunciat el president provincial qui ha expressat la seua preocupació i ha assegurat que tornaran a instar l’ens supramunicipal que prenga mesures.

Segueixen de vacances
«Haurien de ser ací a Pedralba, a Benaguasil, a Sagunt, a Vilamarxant, en Canet i en altres llocs de la província que s’han vist colpejats per les pluges per a avaluar els danys i fer costat als afectats donant ajudes allí on no arriben les asseguradores, però sembla que segueixen de vacances», ha assenyalat.

«Ara mateix existeix una distància enorme entre el ritme d’acció de la Diputació i el dels pobles i la pròpia societat», ha indicat, per la qual cosa ha recomanat a Gaspar que «esborre per incompliment el seu famós lema ‘Colze a colze amb els Ajuntaments’».

Vicente Mompó ha recordat que «parlem d’un problema que, desgraciadament, es repeteix any rere any i segueix sense posar-se una solució. Sembla que tot funciona a base d’improvisació».

Durant el recorregut, Mompó ha aprofitat per a felicitar les diferents Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i als d’emergències, així com als veïns, veïnes i als voluntaris. «Per sort, no cal lamentar danys personals. Vull donar les gràcies a totes les persones que s’han implicat des del minut un per a tractar de resoldre els problemes sorgits amb la DANA i facilitar el retorn a la normalitat al més prompte possible».

Excés de canyes i falta d’infraestructures
Sandra Turégano ha lamentat, per part seua, que porten molt temps avisant de la gran acumulació de canyes en els barrancs i rius de la comarca i que quan es donen episodis de fortes pluges suposen un problema afegit que provoca major destrucció i facilita els desbordaments dels llits i danys en infraestructures.

També Ximo Segarra ha denunciat la passivitat de les Administracions governades per l’esquerra a l’hora de resoldre la problemàtica que viu Benaguasil on sempre que plou amb una certa intensitat s’inunda la part baixa de la població. La proposta per a fer un pou de tempesta en aqueixa zona per a poder distribuir i emmagatzemar l’aigua ha sigut ignorat repetidament per la Generalitat que governa Ximo Puig.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*