“Noms de dones als carrers de Xest” arriba fins a Zamora on Sor Dositea Andrés Marín té ja una placa amb la seua història

Post també disponible en: Castellano

Aquesta placa és part de l’extensió del projecte ‘nomenes de dones als carrers de Xest’, guardonat en els V premis d’Urbanisme, Mobilitat, Paisatge, Habitatge i Arquitectura amb Perspectiva de Gènere, convocats per la Generalitat Valenciana fa un any.

La repercussió d’aquest projecte ha arribat fins a Zamora on va viure Sor Dositea Andrés, una monja chestana que va donar la seua vida prestant auxili als malalts de l’anomenada “grip espanyola”, la ciutat de Zamora, que ja compta amb una placa commemorativa homòloga a la de Xest en el seu barri antic, instal·lada en un xicotet acte al qual van assistir Yolanda Marco, professora de l’IES Ricardo Marín i creadora d’aquest projecte, part de l’alumnat i familiars de la protagonista. A través del codi QR que figura en la placa s’accedeix a web del projecte (https://bit.ly/3hjwgnt), en la qual el text es pot escoltar en diferents idiomes, narrat per part de l’alumnat, i també es pot veure una entrevista al nebot besnet de la protagonista, Miguel Ángel García Tarín.

Yolanda Marco afig que “en la web de l’IES Ricardo Marín ve el text escrit en castellà i amb àudios realitzats per l’alumnat del centre en diversos idiomes i especialment en Esperanto, gràcies a la col·laboració de Rosa Zanón, del grup d’Esperanto LumRadio de Xest”.

“Aquesta placa té un format i colors diferents. El centre històric de Zamora guarda uns colors que per normativa calia respectar. La ciutat té un ric patrimoni d’època romànica i prevalen unes tonalitats cromàtiques rigoroses concordes al seu entorn i la Junta de Castella i Lleó a través de l’Ajuntament de Zamora es va notificar de com havien de ser” explica Marco.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*