Obertes les inscripcions gratuïtes per al Congrés de salut, esport i dragó boat d’Alboraig, del 16 al 18 d’octubre

Post també disponible en: Castellano

Les inscripcions per a este congrés són gratuïtes i poden realitzar-se en l’Ajuntament d’Alborache (Correu electrònic: info@alborache.es o per telèfon 962 516 002).

El programa inclou la pràctica del Dragó Boat i la marxa nòrdica, dos propostes d’activitat física i esportiva que ajuden a recuperar la musculatura del tors i braços a persones malaltes de càncer de mama o que han patit una mastectomia.

L’Ajuntament d’Alborache ha obert les inscripcions per al Congrés de Salut, Esport i Dragon Boat, que se celebra de l’16 a el 18 d’octubre en aquesta localitat i al Reial Club Nàutic de València.
Aquest Congrés està dirigit a persones que han patit càncer de mama o han estat mastectomizadas que vulguin aprendre tècniques per exercitar els músculs afectats per la malaltia i millorar la seva qualitat de vida. Les persones que vulguin assistir a les sessions pràctiques d’aquest Congrés s’han d’inscriure a l’Ajuntament d’Alborache, a través del correu electrònic: info@alborache.es o per telèfon 962.516.002.
En aquestes sessions se’ls ensenyarà a practicar dues modalitats esportives indicades per recuperar la musculatura de el tors i braços: Dragon Boat i marxa nòrdica. Les persones que s’han vist afectades per un càncer de mama o han estat mastectomizadas pateixen danys a causa dels tractaments i les cirurgies i s’ha demostrat en els últims anys que els moviments realitzats en les dues disciplines són molt beneficis en el procés de rehabilitació.
Les associacions de persones malaltes de càncer de la comarca de la Foia col·laboren en el desenvolupament d’aquest Congrés de Salut, Esport i Dragon Boat, així com el Reial Club Nàutic de València, la Reial Federació Espanyola de Piragüisme, l’Associació Espanyola de Dragon Boat i la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada.
Per a la pràctica de l’Dragon Boat, que es realitzarà al Reial Club Nàutic de València el dissabte 16 i el diumenge 17 d’octubre, a les 10:00 h., S’ha disposat un autobús que recollirà a les persones inscrites en els seus municipis de origen. Aquest autobús farà el camí de tornada des de València a l’hora de dinar, per recuperar forces al Merendero Sant Jaume. Quan es confirmin les inscripcions s’informarà dels diferents punts de recollida a la comarca i dels horaris.
Pel que fa a la marxa nòrdica, la convocatòria és el dissabte 17 d’octubre, a les 18:00, a la Ruta dels Molins.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Congrés de Salut, Esport i Dragon Boat

Divendres 16 octubre
18:30 Inauguració institucional al Molí Galán (Alborache).
Dissabte 17 d’octubre
08:30 h. Recollida de l’autobús.
10:00 h. Sessió pràctica de Dragon Boat al Reial Club Nàutic de València.
14:30 h. Dinar al Restaurant Sant Jaume (Alborache).
17:30 Sessió pràctica de marxa nòrdica a la Ruta dels Molins.
Diumenge 18 d’octubre
08:30 h. Recollida de l’autobús.
10:00 h. Sessió pràctica de Dragon Boat al Reial Club Nàutic de València.
14:30 h. Dinar al Restaurant Sant Jaume (Alborache) i clausura de Congrés.

L’objectiu d’aquest Congrés de Salut, Esport i Dragon Boat és difondre els beneficis que aquestes pràctiques esportives, especialment, i l’activitat física, en general, tenen a les persones malaltes de càncer, que milloren el seu estat i la seva qualitat de vida a l’enfortir músculs que han estat afectats pels tractaments contra el càncer i les cirurgies.

Què és el Dragon Boat?

El Dragon Boat és una especialitat de piragüisme, en la qual participen entre 10 i 20 palistes a el mateix ritme en una embarcació, dirigits per un timoner.
La modalitat proposta en aquest congrés va començar a prendre forma el 1996 amb la investigació de l’Doctor Donald C. McKenzie (Universitat de British Columbia) i, des de llavors, es recomana la pràctica de l’Dragon Boat per exercitar el tors i els braços de les persones que han patit mastectomies.
Des 2016 s’han creat equips en diferents regions d’Espanya (Múrcia, Cantàbria, Cartagena, Sevilla o Màlaga), arribant a València en 2018.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*