Obres públiques inicia els tràmits per a la construcció de la Ronda Oest de Vilamarxant de 3,2 quilòmetres

Post també disponible en: Castellano

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha tret a informació pública el projecte bàsic així com l’estudi d’impacte ambiental i l’estudi d’integració paisatgística de la Ronda Oest de Vilamarxant, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

El pressupost total de licitació de l’obra ascendeix a 12.482.776,46 euros i consistirà en la construcció una ronda pel costat Oest de Vilamarxant, d’una longitud d’uns 3.200 metres.

Pel conseller de Política territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, amb aquest projecte “es pretén millorar el nivell de servei de la CV-50 al seu pas pel municipi, resolent al seu torn la problemàtica urbana que genera la travessia, de manera que es compti amb una ronda perimetral que eviti el pas de l’trànsit per dins de casc urbà i solucionar problemes de seguretat viària així com de soroll o contaminació “.

El projecte que ara surt a informació pública diferencia dues zones: La primera, entre la CV-50 (sud de la població) i la CV-370, on s’ha plantejat una carretera convencional d’un carril per sentit, amb control d’accessos a les interseccions definides per rotondes i la segona zona, entre la CV-370 i la CV-50 (nord de la població) “amb un disseny més urbà, adaptat a l’elevat nombre d’accessos i habitatges disseminats de l’entorn, amb dos carrils per sentit separats per una mitjana enjardinada, i accessos directes als camins “, ha descrit el conseller.

D’altra banda, les interseccions amb les principals vies (CV-50, CV-370, CV-3770, camí de la Pea) es resolen mitjançant rotondes, facilitant així l’accés a la zona urbana de Vilamarxant, a polígon industrial Argilagar de l’Rullo i als camins principals.

De la mateixa manera, s’ha previst l’encreuament amb el barranc de Teulada mitjançant una estructura d’un únic va, de 45 metres de longitud, dissenyada de manera que no es vegi alterat el règim de corrents de l’barranc. A més, al llarg de tot el traçat de la ronda s’ha dissenyat una plataforma reservada per a ús ciclopeatonal.

Solucionar problemes

Actualment, Vilamarxant està travessada de nord a sud per la carretera CV-50, de la xarxa bàsica autonòmica i per la CV-370 d’est a oest, de la Diputació de València. La CV-50 connecta els municipis de la segona corona metropolitana de l’àrea de València. En concret, la CV-50 entra a Vilamarxant pel Nord procedent de el terme de Benaguasil i el travessa fins a arribar a el terme de Xest.

Les dues carreteres es creuen dins de nucli urbà del municipi mitjançant una intersecció semafòrica, travessies que provoquen congestió i greus molèsties dins el nucli urbà, incrementades pel pas de vehicles pesats. Es tracta d’una situació que ocasiona problemes de seguretat viària a més d’altres de tipus ambiental com soroll o contaminació.

El projecte està sotmès a avaluació ambiental ordinària, per la qual cosa s’ha elaborat un estudi d’impacte ambiental d’acord amb Llei 21/2013, de 9 de desembre, d’avaluació ambiental, on es defineixen els impactes previstos i les mesures correctores a adoptar en el projecte. S’ha redactat també un Estudi d’Integració Paisatgística seguint el que estableix la llei 5/2014 de 25 de juliol, de la Generalitat, d’Ordenació de l’Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*