Oltra destaca l’impacte positiu de la construcció de la residència d’Alpuente ‘per a l’economia local i la lluita contra la despoblació’

Post també disponible en: Castellano

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la importància de la nova residència per a persones majors d’Alpuente, que, a més d’atendre les persones en situació de dependència del municipi, “impulsarà l’economia, el comerç local i la creació d’ocupació”. 

Oltra ha visitat les instal·lacions de la nova residència d’Alpuente, que té una capacitat de 48 places residencials i 15 places de centre de dia per a les persones majors en situació de dependència de la localitat i de la comarca. 

Es tracta d’una de les instal·lacions incloses en el Pla Convivint d’infraestructures socials impulsat per la Generalitat, de manera conjunta amb la resta d’administracions públiques. 

En la seua visita a la residència, la vicepresidenta ha afirmat que aquesta mena de recurs en un municipi com Alpuente constitueix “una eina important de lluita contra la despoblació, gràcies a l’impacte positiu en l’economia local i a la creació de llocs de treball, cosa que permet fixar la població”. 

Concretament, Oltra ha assenyalat que es preveu la creació d’uns 40 llocs de treball, “estables i no deslocalitzables”, vinculats a la nova residència, una cosa que, a parer seu, “és molt important en una zona amb un risc alt de despoblació”. 

Es tracta, ha afegit, d’un projecte de serveis socials ambiciós, perquè no només compleix l’objectiu d’oferir una atenció de qualitat a les persones majors en situació de dependència que ho necessiten, “sinó que també crea ocupació i contribueix al desenvolupament econòmic de la zona”. 

Serveis socials

En la seua visita a la localitat, la vicepresidenta s’ha reunit a l’ajuntament amb l’alcaldessa d’Alpuente, Alicia Pérez, i membres de la corporació municipal. 

La vicepresidenta ha agraït la professionalitat i el compromís dels serveis socials del municipi amb el nou model d’atenció a la ciutadania impulsat per la Conselleria, especialment amb la gestió de la dependència, ja que el municipi té un grau d’execució de quasi el 90 %. 

En aquest sentit, Mónica Oltra ha destacat l'”aposta clara pel municipalisme”, amb un augment progressiu en els últims anys del pressupost destinat al finançament dels serveis socials municipals, que, en el cas d’Alpuente, s’ha triplicat per al personal de l’equip d’atenció primària, que ha passat de 14.760 euros en 2015 als 47.123 euros que ha rebut enguany de manera conjunta entre la Diputació de València i la Generalitat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*