Opinió: A boca de canó. I ara què? per Jóseh Larrazábal

Post també disponible en: Castellano

Es va acabar la Lliga:
BETIS 1-1 VCF
Finálmente el València queda classificat en el lloc 16 amb 42 punts.
A 2 llocs i 2 punts del descens. Durant la jornada de hui, última de la temporada, s’han jugat quasi tots els partits a la mateixa hora. El vcf ha arribat a estar a només 1 lloc de l’abisme, depenent del fet que el Valladolid no marcara.
Finalment s’han “salvat els mobles” i s’ha pogut evitar això que alguns consideren una hecatombe: baixar a segona.
Perquè res, felicitats per a tots els que pensen així.
A mi em fa vergonya el succeït durant aquesta temporada.
Gran part de l’afició del vcf ha optat per acudir en massa al centenari Mestalla per a animar a l’equip i evitar caure a la 2a divisió.
No ha servit per a res, l’ombra de 2a ha estat planejant sobre l’equip fins a l’últim minut de l’últim mach.
Com deia anteriorment, finalment s’ha aconseguit la permanència, però de manera agònica, depriment, deshonrosa. Per moments el vcf estava a 1 gol del pitjor. Durant una gran part del partit si haguera marcat el Valladolid, tan sols 1 gol, el vcf s’haguera ficat en descens.
És vergonyós, digne d’un equip sense honor, sense honra, sense història, sense glòria. És el vcf aqueix equip? Jo diria que no.
Almenys no ho era. Ha sigut un club que s’ha donat colzades amb els grans en més d’una ocasió, almenys així va ser fins que li va arribar al València una desgràcia enorme anomenada Peter Lim. Ell és el culpable d’aquesta situació. Ell és qui ha anat empetitint al València i ho ha convertit en un club dels anomenats “xicotets,” aqueixos que lluiten per no descendir i que fan d’això el seu objectiu de cada temporada.
Els que no volien que el vcf baixara a segona ja ho ha aconseguit i…
Ara què?
No hauria sigut millor no acudir a Mestalla?
Potser així el propietari d’aquest club, aqueix que l’ha convertit en una entitat xicoteta i decadent, haguera pensat en la conveniència de vendre el club. No s’ha baixat i quin és això millor? El millor per a qui? Serà el millor per a Lim perquè ara no té dubtes: “Continuarà sent el propietari del vcf”.
I que passarà la pròxima temporada?
Algú creu que vindran fitxatges de qualitat?
Algú creu en un nivell d’equip superior al d’enguany?
Que ningú s’enganye.
La pròxima temporada hi haurà un equip en la línia de l’actual, és a dir: jugadors cedits i a cost zero, amb l’agreujant que Lim vendrà aquest estiu qualsevol jugador dels quals té en propietat pel qual reba una quantitat assequible.
Una altra vegada a lluitar per no descendir.
No fa falta recordar aquell gol de Tendillo que ens va salvar del descens en l’últim partit del 84 però l’equip estava destrossat i es va baixar la temporada següent.
No fa falta recordar-ho o sí perquè estem en aqueixa línia.
No hauria passat res per baixar a segona 1 any, o 2 si és necessari. Lim s’hauria esfondrat i s’hauria quedat sense arguments econòmics per a seguir a València, i el seu prestigi a Europa s’hauria empetitit com el seu club. Sí, això que tant tem s’haguera donat molt possiblement.
No s’ha volgut anar per aqueix camí i s’ha optat per lluitar per a no descendir. S’ha aconseguit a base de desprestigi, i vergonya, necessitant de 3 entrenadors per a sobreviure, per 2 puntets i quedar els setzens.
Que vergonya, que desastre, que pena més gran!
Seguim en primera.
Quin és el pla per a la pròxima temporada, acudir una altra vegada en massa a Mestalla?
Continuar aguantant de nou l’odi, l’arrogància, prepotència i les humiliacions de Lim envers l’afició del vcf i el club?
O millor plantar-li cara buidant Mestalla, sense passades, sense entrades, sense compres a les botigues del vcf.
Desmuntar-li el negoci.
No es… que cadascú faça el que més li plaga a mi que no m’esperen a Mestalla, ni a les botigues del vcf.
Seguim en primera, sí…
I ara què?

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*