Opinió: “A boca de canó”, per Jóseh Larrazábal

Post també disponible en: Castellano

“Sempre ho he dit, em vaig anar al Manchester per a tornar el dia de demà a un dels grans clubs d’Espanya.”
Al marge de l’oportunitat o no d’aquesta frase, crec que Ferrán li la podia haver estalviat, vull analitzar alguns aspectes d’ella. Encara que no soc ací per a jutjar ni a Ferrán ni a ningú.
En primer lloc, la frase de Ferrán no va dirigida a l’Afició del València cf, desorientada i poc centrada en aquests temps que corren, crec que no va dirigida a ningú especialment excepte al Barcelona i el seu entorn.
Si algú pensa que va dirigida al Vcf és perquè, una vegada més, s’equivoca com a aficionat del vcf.
A Ferrán Torres, hui dia, el vcf i la seua afició li la porta al pairo i si a algú d’aqueix club li ha d’esguitar és a Peter Lim i el seu entorn.
Ells, i no l’Afició del vcf fur els que, donat l’inexistent projecte esportiu del vcf i la inexistent “temptadora oferta del vcf,” li van obrir les portes per a eixir sense haver-li donat temps a triomfar del vcf.
Si alguna cosa ha Ferrán de retraure a una part de la manipulada afició del vcf és que sense anàlisi, sense objectivitat, i sense educació cap, s’han dedicat, i segueixen, a insultar a un jugador que es va anar, per falta de motius econòmics i esportius per a quedar-se ací, a un dels millors clubs del món a la recerca de majors fites esportives.
Ferrán Torres, cal recordar-lo, ha guanyat en any i mig, 1 Premier, 1 Copa d’Anglaterra ha jugat 1 final de Champions amb el Manchester City i ha sigut 22 vegades internacional.
A més ha guanyat un munt de pasta, licite perquè per a això és professional del futbol i té uns representants esportius que són els qui li marquen el camí.
Si Lim o Meritón, com vds preferisquen, haguera volgut que Torres es quedara en el vcf només havia d’haver-li oferit un contracte amb la duració, nivell econòmic, i projecte esportiu concordes amb la vàlua del jugador.
Cap d’aqueixes premisses es van complir i Ferrán va marxar al City com haguera fet qualsevol jugador professional de futbol.
El City si va voler a Ferrán i per això va posar tot el que havia de posar per a tancar el seu fitxatge.
A saber: projecte esportiu d’equip campió, nivell econòmic a l’altura d’un jugador que amb 19 anys prometia i promet, ser un dels millors extrems d’Europa i a més amb versatilitat.
Va tindre la culpa el City que es fora del vcf? NO.
El City volia fitxar-ho i va fer el que havia de fer.
Va tindre la culpa Ferrán? NO.
Ferrán va rebre una oferta il·lusionant d’un dels millors clubs d’Europa, entrenat per un dels millors del Món, Pep Guardiola, i a més amb un projecte esportiu molt ambiciós que incloïa lluitar per Premiers, Copes, Champions i tot el que es pose a tir. Acompanyat a més per una oferta econòmica que duplicava o triplicava la que li oferia el vcf de Lim.
Cal recordar que el City és l’equip que més lligues angleses ha guanyat en els últims temps i a més ha estat molt present en Champions league, arribant a disputar 2 finals, almenys 1 d’elles molt recent, anem, l’any passat.
Si alguns dels quals insulten a Ferrán tingueren una mica de sensatesa, sentit comú, a més d’altres coses, entre elles educació, serien conscients que l’única “rata” que existeix en el vcf té un altre nom però per descomptat no és Ferrán Torres.
S’adonarien que fan el ridícul.
S’adonarien que Ferrán es va anar a buscar en el City i en la Premier el que a València no li donaven, i per descomptat s’haurien d’adonar que el culpable de l’eixida de Ferrán del vcf no va ser el mateix Ferrán sinó Peter Lim, i que contra aquest i no contra uns altres és contra qui cal arremetre.
Ferrán no s’ha referit al vcf ni ha la seua afició amb la frase amb la qual encapçalem aquesta columna. A Ferran el vcf i el seu entorn li la porta al pairo aquest vcf de Lim, i no ha al seu cap més de triomfar al Barcelona.
Un Barcelona que està reconstruint un equip que donarà que parlar. Un Barcelona que està conformant amb els grans jugadors que han eixit de la pedrera i que ja són internacionals, juntament amb els il·lustre veterans i el mateix Ferrán, més els que han d’arribar, un equip de somni.
El Barça ha tornat, i treballa per a tornar a estar en el més alt de les competicions, és a dir per a guanyar títols.
No s’equivoca el Barcelona amb Ferran ni Ferrán amb el Barcelona.
Un club amb gen guanyador, cultura d’equip gran, i obligació d’eixir cada any a barallar per tots els títols, Els sona?.
Molts, en comptes de criticar i insultar greument a Ferrán deurien, reflexionar, mirar-se el melic i criticar i insultar ( no soc partidari d’això últim) a qui realment s’ho mereix, que no és un altre que Peter Lim.
Ànim Ferrán, has fet el que hauries de fer com a professional i com a Valencianista, i dic Valencianista, no membre d’aquest València de Lim.
Et felicite pel gran pas avant que has donat en la teua carrera i et desitge el millor.
Ull que en breu arriben Gayá i Soler…
També els diran “rates,” pallassos i traïdors si es van d’aquest València de Lim sense projecte esportiu i on, com a professionals, estan cobrant menys del que podrien cobrar en la Premier, a Alemanya o en un d’aqueixos equips veritablement grans d’Europa, inclosa Espanya?.
El primer perquè un club cresca és tindre una afició intel·ligent, ambiciosa, crítica i exigent, així com valenta, decidida i lluitadora.
La té el València club de Futbol?

Jóseh Larrazábal.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*