Quatre pasdobles són els finalistes de l’II concurs de la falla Godayla de Godelleta dedicats a les seues Falleres Majors.

Post també disponible en: Castellano

La Falla Godayla, la Banda Simfònica de la Unió Musical (UM), la Cooperativa Vinícola Sant Pere Apóstol i l’Ajuntament de Godelleta organitzen dissabte que ve, 3 de febrer, l’II Concurs de Pasdobles Fallers amb un concert que començarà a les 19 hores en la carpa instal·lada en el poliesportiu municipal, on tindran cabuda quasi 500 persones entre fallers, membres de la UM i veïns de la població de La Foia de Bunyol. Quatre són els pasdobles que han passat a la final de les 18 partitures enviades des de diferents llocs d’Espanya, tres més que en 2023, i els lemes dels quals són “La Creueta”, “Matsim”, “Pólvora i cercaviles” i “Godelleta Fallera”.
L’alcaldessa de Godelleta, Amparo Pardo; el president de la UM, Ángel Gil Tarín, el de la cooperativa, Miguel Juan; el de la Falla Francisco Luis Martínez Navarro, les Falleres Majors, Elena Cervera Ruiz i Martina Camas Soldada, i el president infantil, Borja Sedeño Pastor a més de la delegada de Juntes Locals de la Junta Central Fallera (JCF) de València són algunes de les personalitats l’assistència de les quals està prevista a l’acte cultural.
La Banda Simfònica de la UM de Godelleta, sota la direcció de Vicente Gavarda davant l’absència del seu titular, Jesús Perelló, interpretarà els citats pasdobles en la primera part del concert i mentre el jurat delibere es farà el propi amb les peces guanyadores de l’any passat que porten el nom de la Fallera Major de 2023, “María Cervera” i de la Infantil “Lorena Navarro” a més del de “Rocío Gil”, Fallera Major de València en 2018, d’Ángel Gimeno, director de la Banda de Vinalesa.
El jurat el formen Juan José Navarro Hernández, professor del Conservatori d’Almeria i director de banda; Manuel Morales, compositor i professor del Conservatori de Requena i Vicente Gavarda, director de banda i músic d’alt nivell de la Banda del Centre Històric de València i de la Unió Musical d’Iàtova. Una vegada haja deliberat el jurat s’anunciaran les peces guanyadores que portaran els noms de les Falleres Majors de 2024 de la Falla Godayla i es coneixerà com s’ha elegit per votació dels músics de la UM, fundada fa 165 anys.
Amb aquest acte, la Falla de Godelleta, l’única de la població, inicia els festejos fallers de 2024 que culminaran el primer cap de setmana de febrer amb la “cremá” de la falla, d’Arturo Vallés,
de Port de Sagunt, i qui porta plantant 24 anys. La de Godelleta és la primera falla que es crema a la Comunitat Valenciana per a facilitar a la UM la seua participació en els actes fallers del “cap i casal” L’esdeveniment musical i faller s’ha convertit en tota una cita cultural a la comarca. Els seus organitzadors s’han fixat l’objectiu que siga un referent a la província i la Comunitat Valenciana dins del món de les bandes i faller.
Godelleta va ser l’únic municipi de la Comunitat on si es van cremar les falles en 2020 perquè es realitza en el primer cap de setmana de març i, per tant, es va fer abans de suspendre’s tots els actes fallers per la pandèmia.
Godelleta i Alzira són els dos únics municipis de la província on s’organitzen concurs de pasdobles dedicats a les seues falleres majors ja que València els encarrega directament.
Finalment, la Banda Simfònica de la UM de Godelleta, composta per 120 músics, va guanyar en 2023 l’I Premi del Certamen Internacional de Bandes de València ex aequo amb la de Torrent i en 2011 va rebre també el primer de la Primera Secció del mateix certamen indicant aquests dos guardons la qualitat dels seus músics.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*